Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Uskopljanima prva nagrada

U subotu 18. lipnja u Kotor Varošu održan je osmi po redu susret Franjevačke mladeži Bosne Srebrene. Riječ je o tradicionalnom vjerničkom okupljanju mladih koji pripadaju laičkom bratstvu Franjevačke mladeži a koja djeluju na župama povjerenim franjevcima Bosne Srebrene. Na skupu, koji je bio u znaku Godine Euharistije, sudjelovalo je dvije stotine framaša i framašica, te njihovih duhovnih asistenata iz župe domaćina Kotor Varoši kao i župa Bučići, Bugojno, Dolac, Livno, Ljubunčić, Kraljeva Sutjeska, Nova Bila, Podmilačje, Rama-Šćit, Uskoplje, Vitez i Zenica.
Središnji dio Susreta bilo je misno slavlje u tek dijelom obnovljenoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koje je predvodio dr. fra Ivan Šarčević, profesor s Franjevačke teologije u Sarajevu, te euharistijsko klanjanje koje je pripremila FRAMA Livno. U radnom dijelu skupa o ključnim aspektima duhovnosti sv. Franje na krajnje zanimljiv i mladima pristupačan način govorio je prof. Šarčević poslije čega su mladi vjernici te aspekte razdijeljene u šest Franjinih rečenica dalje produbljivali u radu po skupinama.
U zabavnom dijelu programa sva su se bratstva predstavila vlastitim točkama a prvu je nagradu odnijela FRAMA Uskoplje zanimljivom pjesmom i prigodnim humorističnim kratkim igrokazom. Susret su priredili mladi iz župe Kotor Varoš sa svojim svećenicima fra Perom Karajicom, župnikom i njegovim pomoćnikom fra Vinkom Markovićem.

Post je objavljen 20.06.2005. u 11:10 sati.