Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/supatnikll

Marketing

vremeplov


godina gospodnja "71 mali supatnik krenuo u osnovnu školu, opremljen naravno rekvizitima koji su danas više manje predmet čuđenja. dakle crne školske papuče, modra kuta, crne gumene borovo čizme koje su kod svih naravno bile iste, pa da vidiš veselja kad bi pala kiša. trauma bi počela već samim odlaskom u školu jer je mali supatnik za doć do škole trebao proći preko livade koju smo zvali livada, pri tom bi se svakoj lokvi izbilo oko i po blatu gazilo do iznemoglosti jer što si više ličio na svinju to si bio veća faca. vrhunac traume bi nastao kad bi se išlo doma jer bi ekipa navlačila čizme bez ikakvog reda ionako su sve izgledale isto, pa bi oni koji bi došli zadnji nerijetko imali čizme dva broja manje i mogli su sjedit i plakat.

onda su malog supatnika primili u pionire, nataklo mu kapu i zavezalo maramu dalo sok i kolače i izvelo predstavu. e kad je sve bilo gotovo pođe mali supatnik vidit starog koji je radio faturetu (fuš) kod nekog domaćeg izdajnika, stari je bio tamo sa ekipom šiptara i još nekim samoupravljačima i baš su nalivali taracu (betonirali ploču) i svi su ispalili od oduševljenja kad su sinjali (vidjeli) malog supatnika s kapom i maramom. i dok su svi otkidali (divili se) na supatnikovo ukazanje on je stajao kao gromom pogođen.

nesvjestan svega oko sebe mali supatnik je gledao prekrasno bucmasto biće s kikicama koje je skakutalo po susjednom vrtu, iako mu niko nikad nije pričao o ljubavi mali supatnik je znao da mu se događa ono što pokreće svijet. upravo to je presudno djelovalo na malog supatnika koji je okružen šiptarima koji su stalno nešto mlili (govorili) kao hipnotiziran gledao u to prekrasno biće koje je trčalo u susret njegovanoj gospođi ( kasnije ustanovljeno baki).

nešto se prelomilo u malom supatniku toga dana dok je stajao na napola nalivenoj taraci s kapom na glavi i maramom oko vrata, friško primljen u pionire, okružen šiptarima mali supatnik je i ne znajući što radi odlučio da će livadu i gumene čizme skupa s šiptarima ostavit nekom drugom, a sebi nabavit prekrasno biće u vrtu ( sa ili bez bake svejedno)

Post je objavljen 06.09.2005. u 13:16 sati.