Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Finale ljetne škole goa 2005. u zagrebačkim knjižnicama za mlade – 03. 09. 2005.

Rad po knjižnicama grada Zagreba organiziran je tijekom školskih praznika, pa tako postoji Ljetna škola goa i Zimska škola goa. Završetak svake takove sezone obilježava se velikim otvorenim go-turnirom, koji se redovno održava u knjižnici za mlade na Starčevićevom trgu u Zagrebu.
Ovaj puta se na ovom turniru sakupilo 26 natjecatelja s raznih strana. Bilo je vrlo živo i nekako smo se svi jedva smjestili u prostoru knjižnice s pločama za igru. Onako željnima igre ništa nam nije smetala takova skućenost. Svi pridošli su bili spremni za igranje na velikoj ploči, pa grupa atari-goa nije niti igrana. Ta, konačno, cilj nam je svima da igramo pravi go.
Odigrali smo pet kola po švicarskom sistemu. Vrijeme za razmišljanje je bilo 20 minuta po igraču i byoyomi od 13 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2.
Popisao sam natjecatelje u našu teku turnira, koju u Velikoj Gorici popularno nazivamo 'našom biblijom'. Jedva su svi stali na jednu stranicu. Složili smo parove i krenuli. Start je bio u 9:30.
Pogledajmo konačni redoslijed:

1. Stjepan Meštrović 7. kyu ( Velika Gorica ) 5 bodova i sos 15,0
2. Josip Anić 17. kyu ( Sesvete ) 4 boda i sos 17,0
3. Mladen Smud 2. dan ( Velika Gorica) 4 boda i sos 14,0
4. Filip Pejanović 19. kyu ( Držićeva – Zagreb ) 4 boda i sos 12,0
5. Robert Jovičić 17. kyu ( Držićeva – Zagreb ) 3 boda i sos 18,0
6. Tomislav Baotić 8. kyu ( Zagreb ) 3 boda i sos 16,0
7. Ivan Anić 18. kyu ( Sesvete ) 3 boda i sos 15,0
8. Antonio Pavlović 22. kyu ( Velika Gorica ) 3 boda i sos 14,0
9. Marijan Sviličić 12. kyu ( Zagreb ) 3 boda i sos 13,0
10. Petar Đulabić 23. kyu ( Gr.knjiž - Zagreb ) 3 boda i sos 12,0
11. Adil Karupović 23. kyu ( Velika Gorica ) 3 boda i sos 11,0
12. Arsim Kabashaj 23. kyu ( Folka – Zagreb ) 3 boda i sos 10,0
13. Kristina Jokić 8. interna kategorija ( Držićeva – Zagreb ) 2 boda i sos 14,0
14. Zdravko Kovačić 24. kyu ( Karlovac ) 2 boda i sos 12,0(59,0)
15. Nikola Primetica 24. kyu ( Folka – Zagreb ) 2 boda i sos 12,0(58,5)
16. Ivan Miličević 24. kyu ( Sesvete ) 2 boda i sos 11,0
17. Fran Pejanović 19. kyu ( Držićeva – Zagreb ) 2 boda i sos 8,0
18. Ena Petaj 25. kyu ( Sesvete ) 2 boda i sos 7,0
19. Željko Lončar 24. kyu ( Gr.knjiž - Zagreb ) 2 boda i sos 5,0
20. Ivona Mucak 8. interna kategorija ( Sesvete ) 1 bod i sos 12,5
21. Katarina Bačan 24. kyu ( Sesvete ) 1 bod i sos 12,0
22. Tea Jovičić 8. interna kategorija ( Držićeva – Zagreb ) 1 bod i sos 11,5
23. Ivan Jokić 8. interna kategorija ( Držićeva – Zagreb ) 1 bod i sos 10,0
24. Tina Kolić 7. interna kategorija ( Gr.knjiž - Zagreb ) 1 bod i sos 5,0
25. Zlatko Lončar 24. kyu ( Gr.knjiž - Zagreb ) 1 bod i sos 2,0
26. Dino Šipka 5. interna kategorija ( Karlovac ) bez bodova i sos 8,0
Legenda mjesta:
DR – Knjižnica Držićeva – Zagreb
FO – Knjižnica Folnegovićevo naselje – Zagreb
GR – Gradska knjižnica – Zagreb
KA – Karlovac
SE – Knjižnica Sesvete
VG – Velika Gorica
ZG – Zagreb
Nove kategorije:
16. kyu: Josip Anić
18. kyu: Filip Pejanović
21. kyu: Antonio Pavlović
22. kyu: Adil Karupović
25. kyu: Kristina Jokić, Ivona Mucak, Tea Jovičić, Ivan Jokić, Tina Kolić i Dino Šipka
Većina je nekako napeta. Isčekuju se prvi okršaji. Brani se tu i čast svoje grupe, svoje knjižnice, svoga grada. Bilo nas je tu osim iz Zagreba i iz Velike Gorice i iz Karlovca.
Već u prvom kolu bilježi se tjesna pobjeda Ivana Anića protiv Marijana Sviličića. Marijan, osnivač Go-kluba Croatia, nije još poznavao Ivana. Sada ga dobro zna. Kristina Jokić kao interna kategorija već na startu pokazuje zrelost za kyu-kategoriju. Pobjedila je 24. kyua Željka Lončara.
U drugom kolu nije bilo većih ni značajnijih iznenađenja, ali u trećem se već nešto zanimljivije dešava. Antonio je pobjedio Marijana. Robi, Stjepan i Mladen ostvaruju i treću pobjedu za redom. Desila se greška u broju prednosnih kamenčića između Stjepana i Josipa. Umjesto 8 prednosti javljeno je 7. Poraženi Josip na kraju nije uložio nikakovu žalbu, već je to samo primjetilo. Nije bilo vremena za ponavljanje partije, a Josip je konstatirao, da je s toliko izgubio u ovoj partiji, da takovom igrom nebi imao šanse niti uz kamenčić prednosti više.
U četvrtom kolu se ponovo desilo nešto neočekivano. Radilo se o tehničkoj pogreški pri podešavanju satova. Sat u partiji između Robija i Stjepana bio je stavljen van glasovnog obavještavanja i tako Stjepan nije čuo da je ušao u byoyomi. U jednom trenutku mu Robi kaže, da mu je isteklo vrijeme. Stjepan se našao u čudu, jer sat nije signalizirao. Robi je prihvatio, nastavak partije uz normalan byoyomi. Svaka ti čast Robi! Tu partiju je izgubio, ali ostaje za sjećanje, da je nastojao vrijednovati igru, a slučaj neispravnog podešavanja sata je tretirao nepoželjnom slučajnošću. Josip Anić pobjeđuje Tomislava Baotića i drži korak za Stjepanom. Fran je morao otići na trening nogometa. Šteta. U ovom kolu su napustili igranje na turniru također Dino i Tina. Posebno je zapaženo da je Kristina igrala na stolu broj 2, a tamo igraju jači redom izbora po švicarskom sistemu. Sve to tako kolo prije kraja.
Poslijednje je kolo. Jedina dvojica sa četiri boda Stjepan i Mladen odlučuju u
međusobnoj partiji o pobjedniku. Sada je već jasno da pobjeda ide u Veliku Goricu. Stjepan je još jednom vrlo vješto sačuvao početnu prednost od šest kamenčića protiv Mladena i pobjedom od 20,5 poena osvojio ovaj turnir. Josip Anić igra protiv Roberta Jovičića. Josip uspijeva u vrlo borbenoj partiji pobjediti i drugo mjesto ide u Sesvete. Treći je najstariji igrač ovoga turnira i učitelj goa, moja malenkost. Još sa četiri pobjede je tu i Filip Pejanović, koji ovim rezultatom napreduje u 18. kyu. Napredovanje je ostvario i Josip Anić, koji je sada 16. kyu. Antonio Pavlović je 21. kyu, a Adil Karupović napreduje u 22. kyu. Grupa internih kategorija prelazi u kyueve. To su: Kristina Jokić, Ivona Mucak, Tea Jovičić, Ivan Jokić, Tina Kolić i Dino Šipka.
Sutra jedan dio ovih mladih igrača ide i na turnir u Veliku Goricu. Kada ovo pišem već su poznati rezultati i toga turnira, ali na blogu će biti tek sutra. Bilo je i tamo posebno zanimljivo.
Približio vam ovaj događaj Vaš bl. Muradenu


Post je objavljen 04.09.2005. u 21:41 sati.