Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Svi putovi vode u.... Koteks! ;)

U ovom slucaju ce primat Koteksu (splicani je poznaju kao (bivsu) poznatu robnu kucu, i reklamu Prave Kotke) oduzet Rim, i moje vidjenje istog.

Kao prvo, u Rim je potrebno doci preko ostatka Italije, najbolje sredisnjeg ili juznog dijela, nesto po principu "nakoj yuga ti je i Clio zakon", makar Rim ne bi uspoedio s Cliom, dapace, grad me odusevio, ali ostatak IT me, sto vise vremena provodim tamo, sve vise rastuzuje, siromastvo, opca apatija, nezadovoljstvo,...se osjeca na ulicama i u svakodnevnom zivotu mnogo vise nego u HR, u Anconi doslovno nema kafica, usred ljeta nema zamora (Ok, Rimini izdvajam), kafici su u 99% slucajeva zastarijeli tj. losije uredjeni nego kafici po dalmatinskoj obali, u vecini gradova je doslovno lutrija naci normalan kafic, tj. kafic uopce. Nema ih. Zvuci nevjerovatno, ali je tako. Rim je, kazem, drugi svijet, hrpa ljudi iz raznih krajeva svijeta (najvise vidim kineze :)), u metrou se najmanje govori talijanski, skoro ko i hrvatski, ali metro je, imho, veliki rimski minus, samo su dvije linije (ok, pao sam pod utjecaj "kenjavaca", meni 2 linije odgovaraju, ne ko London s miljardu,.a izgleda sam jedini :)), smrad, vrucina, bljak..Autom se...moze doc, ako se ima malo smisla za voznju, nije bas kako se prica, treba pazit ali nista neizvedivo. E, 1/3 skutera na splitskoj rivi vrijedi (materijalno) vise nego svi skuteri zajedno u Rimu, motora nema uopce, u mjesec dana sam vidio par Horneta. Kava je relativno skupa, najskuplja u okolici Vatikana, ali je konobar shema, odma pita sta je s Hajdukom, kaze da su mu zadali pakla navijaci kad smo igrali s Romom, pocistili cijeli kafic..a medju najeftinijima na Terminiju, zeljeznickom kolodvoru, ali je samoposluzivanje. I drugje je samoposluzivanje 20-30% jeftinije. Glavni punktovi se mogu obic u 30tak minuta hoda, osim Vatikana do kojeg treba ic metrom.

P.S. post sam poceo pisat s ciljem komentiranja klima uredaja po fasadama dioklecijanove palace, reklame na rivi itd..ali su mi fotke koje sam htio ubacit na backup dvdu kojeg sam izgubio (da, znam).




Post je objavljen 04.09.2005. u 16:40 sati.