Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

*dodatak* zasto mi svi postovi ispadnu dugi?

Poceo pisat komentar na nekom blogu i shvatio da cu zeni zauzet pola stranice, jedan je otiso, drugog sam canceliro (bar mislim), pa uvaljujem komentar ovdje..

Ok, ja znam da izgledam namrgodjeno i to mi odgovara, a i nemam nikakvu zelju upoznavati ljude na cesti, mislim, nemam nista protiv poznavanja ljudi, ali ti chic-chatovi s prodavacicom novina o modi, penziji i smislu zivota mi nisu napeti, dapace, popizdim na staru kad idem platiti gorivo, a ona u medjuvremenu upila lika na pumpi o sansama da pumpa eksplodira zbog ljetne vrucine. Isto tako timski rad, ako si svoje pocetke radila u obiteljskoj firmi, moze ti se desiti da krivo shvatis timski rad, jer u (normalnoj) firmi ljudi ionako rade svoj posao, pa se nije problem dogovoriti sto je ciji dio posla te raditi bez da imas pretjerane kontakte s drugima, tamo te nece nitko cijepiti jesi li toplo obucena, jesi li pojela juhicu, kakva ti je frizura, sto moja draga stara neprestano radi. Ili, otpilim u US, evo ti nje tamo za mjesec dana, pitam je koji sad kua, place da nema para a spicka 2k E na kartu, kaze "to je od moje stednje, ne mogu te zbog novaca pustit da umres". Jes ba, umro sam od gladi, zadnjih 8 godina konstatno zaradujem 10+ k kn, a nisam sposoban pofrigati jaja, skuhati manistru ili, na kraju krajeva, otici u restoran. Ali eto, mater.

Kako uvik ispandu kilometarski postovi, makar uvik kazen da necu, tvoj tekst me potaknuo da nesto napisem, pa da ne prepricavam.... To dispet: nije vani cvijece, dapace, najcesce je situacija ocajna, i taj potez se isplati samo onima koji su gladni kruha u HR, pa im je svejedno gdje bili gladni. Ja sam, tj. jos imam, priliku otici u US, na prvi pogled bi svak "dao guze" za takav posao, uredski, preko veze, naravno, ali, kad sve zbrojim, u HR imam sta jesti, dapace, imam svoju sobu, svoj kompjuter, svoj dsl, svoj auto,...u US bi s placom koju mi nude ($32k, za usporedbu u New Orleansu je prosjek $17k) bi morao zivjet u predgradju, kao da zivim u Samoboru, a radim u ZG, a i usprkos tome ne bi mogao imati svoj stan (tj. bi, ali bi bio u skripcu s lovom), vec bi morao imati cimera, u principu su to indijci ili sl. krajevi, najvjerovatnije ne bi imali dsl, ni televiziju, a spavali bi u krevetima na kat. Kad sve stavim na papir, trebao bih biti stvarno prokleta nenormalna budala da odjebem kave na splitskoj rivi za tu patnju u stranoj drzavi gdje si "jos jedan sporki balkanac".

Post je objavljen 04.09.2005. u 02:59 sati.