Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cartmann

Marketing

Traderski put...

Dan prvi - primjetite da se nesto cudno dogadja, dok vasa ekipa pijana baulja ulicom u potrazi za necijim krivim pogledom, vi stojite doma i buljite u grafikone koje qrca ne kuzite, a ako i kuzite kojim cudom sto je nacrtano, sigurno nemate pojma nit priblizno kojim postupkom odredit koja ce cijena bit sutra, ali je cool, pa buljite. Naravno, o tome nikom ne govorite.
Dan 31. - polako pocinjete spominjat dionce, ali iskljucivo nakon litre crnog jure dok s ekipom ispijate kiselo vino ispred kronerskog ducana u kvartu. Svi vas cudno gledaju i podsmjehuju se.
Dan 32. - svi vas sprdaju i smiju vam se, po ulici vas zovu "djes ba broker, dje ti je djetplejn", a i starci primjecuju neke promjene, caca pita "koji kurac po cijeli dan drkas zatvoren u sobi". Ti mu kazes da ne znas kako je to bilo u njegovo vrime, ali da ti drkas svoj.
Dan 32, popodnevni sati - svi koji su se smijali sad odbijaju priznati da su vas ikad poznavali, ignoriraju vas, izbjegavaju vas, vi izbjegavate izlazit iz sobe, po cijeli dan buljite u metastock...i tako prolaze dani sve dok....
Dan 54657. - dida je umro i ostavio vam kucicu na selu koje se zove Hvar, u centru grada i vi ste istu prodali za 400k E.
Dan 54657. - 15min poslje - stavili ste svu lovu na vas Ameritrade racun, i vise necete plakat zbog $15 koje im placate makar ne trgujete nista jer nemate para, jebiga, i snovi se placaju.
Dan 54658 - popusili ste pola love, preostalih 200k prebacujete na racun i placate 2% provizije bankama, znaci 4%.
Dan 54659 - kupili ste bmw M5, svako malo gledate u gace i pitate se "pa koji kurac me ovoliko muskih kuva, dobro da iman picku pa oce prcit, ali?!??!!".

P.S. bez zajebancije, jos nisam upoznao (sto znaci da odjebavam one "ja sam s $10 dosao do 10 miljuna, kupite moju knjigu") tradera koji vrijedi necem a da nije imao znacajna financijska sredstva, u 99% slucajeva bas od prodaje djedovine.


Post je objavljen 03.09.2005. u 15:22 sati.