Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Moram još malo o Katrini. Fakat mi je žao tih ljudi i stvarno je užasna tragedija to što se desilo, ali su počeli zešće da me nerviraju. Neraviraju me zato što su nesposobni, neorganizovani, zato što gledaju kako samo svoje dupe da spase, a ponajviše zato što su nenormalno glupi.
Slušam na vijestima priču o starijem bračnom paru, bilo im je oko 50-55 godina, živjeli su negdje u Misisipiju. Znali su da ce poplava doći do njihove kucće, ali nisu htjeli da pobjegnu jer ih je bilo strah da ce im looters odnjeti sve njihove vrijedne stvari. A ono što im je bilo najvrijednije je bila njihova kolekcija salt and pepper shakers! Naravno, nisu došli looters, nego voda koja ih je poplavila, i oni su se zajedno sa njihovo dvoje mentalno retardirane djece ugušili. Kad su rescue workers došli do njihove kuće poronašli su njih četvero kako plutaju sa ostalim namještajem, a polica na kojoj su bili ti salt and pepper shakers bila je sasvim netaknuta. Ono što ne mogu da razumijem je kako neko može biti toliko glup da su mu materijalne stvari važnije od sopstvenog života, a pogotovo života njihove djece. Pa to su samo stvari, kupio si ih jednom, kupit ćeš ih opet. Nisam mogla da vjerujem da je neko zbog materijalizma spreman izgubiti zivot.
Promijenim kanal i vidim interview sa nekom ženom koju su premjestili iz Superdoma u Astrodome (Houston). Reporter je pita kako je bilo za hranu, a ona mu odgovara da su dobili neke krekere od vojske, ali da su krekeri imali grozan ukus i da nisi dobili ni jedan topli obrok čitava tri dana. Tu sam odmah opet promijenila kanal! Da si ti bila stvarno gladna, jela bi ti te krekere pa da oni imaju ukus ko govno. I umjesto da bude zahvalana što je uopšte imala bilo kakvu hranu, ona se žali jer nije bio toplih obroka. Pa, ko će ti, budalo, skuhat topli obrok kad je sve poplavljeno.
Na idućem kanalu prikaziju čovjeka od nekih 55 godina, Azijac, vjerovatno iz Koreje ili Vijetnama. On jedva govori engleski, ali je sa lopoatom u ruci na mjestu gdje je nekad stajala njegova kuća i pokušava da koliko može rasčisti taj nered.
Gledam tennis – US Open, a ovo sam samo uhvatila za vrijeme reklama. I zgadilo mi se!


Post je objavljen 02.09.2005. u 15:54 sati.