Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sljaker

Marketing

Pravda je spora

Image Hosted by ImageShack.us

Nema nikakvih vidljivih pomaka iako je prošlo 10 mjeseci od podnošenja kaznene prijave protiv Ivana Canjuge ( sad već bivšeg predsjednika uprave ITAS d.d.), i Marije Berzovec, predsjednice Nadzornog odbora tvrtke Itas d.d.. Kaznena prijava podnesena je zbog osnovane sumnje da su naprijed navedene osobe, rukovodeći poslovanjem tvrtke Itas d.d., počinile više kaznenih djela protiv vjerodostojnosti isprava, sigurnosti platnog prometa i poslovanja, te slobode i prava čovjeka i građanina.
U prijavi se između ostaloga navodi da su nekretnine Itasa d.d. prodane, a da pri tome novac od prodaje nikada nije sjeo na račun Itasa d.d. Postupak prodaje direktor Canjuga javno je objašnjavao kako se nekretnine sklanjaju na sigurno, zbog čega će vjerovnici ( dobavljači, radnici i drugi koji imaju novčana potraživanja) ostati kratkih rukava.
Zanimljivo je da su po nalogu Ivana Canjuge, a bez pristanka radnika, svim radnicima Itas d.d. otvarani tekući računi u Hypo Alpe-Adria bank d.d. Hypo banka je teretila radnike za troškove poslovanja po tekućem računu iako isti račun nisu otvorili ni koristili. Možda su im odobrili i kredit bez njihove suglasnosti i potpisa? A odgovor zašto se Hypo banka uplela u mutne poslove s obitelji Brezovec vjerojatno leži u činjenici da je banka odobrila Itas-u kredit u iznosu od 750.000 EUR. Canjuga je ucjenjivao radnike neisplatom plaće u koliko ne pristanu na prihvaćanje osobnog poslovanja putem Hypo Alpe-Adria bank d.d. Iako je banka sudjelovala u mutežu, ista se osigurala upisom prava vlasništva na nekretninama ITAS-a i to: zgrada 40 m2, industrijskog dvorišta 10.165 m2 i industrijske zgrade 4.397 m2.
Ovo posljednje samo je bizaran primjer kako se grabi bez skrupula.
Kaznena prijava pisana ja ne pet stranica, a svodi se na to da su opisani postupci usmjereni na uništenje Itas d.d i bogaćenje jedne obitelji.


Post je objavljen 02.09.2005. u 09:37 sati.