Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/allgames

Marketing

Recenzije PSP(play station portable)!!!

-Najlepsi uskrsnji poklon ove godine sony je ponudio svi ljubiteljia video-igara u Americi-24.marta PSP se konacno pojavio u SAD.Oko milion konzola naslo se na policama prodavnice tehnickih uredjaja,a posebno me je odusevio veliki izbor igara.Vec prvog dana ponosni vlasnici PSP-a mogli su da biraju izmedju 17 naslova.Do sredine aprila pojavilo se jos 25 naslova za ovu konzolu.

-Velika ocekivanja su u potpunosti ispunjena:sa tehnickog aspekta,Sonyjeva dzepna konzola visoko podize standarde.Dizajn je vrhunski,obrada kvalitetna,a preformanse su blizu standarda za PS2.Displej ne samo da je ogroman,vec je nekoliko puta svetliji,a i ima veci kontrast nego Nintendo DS.Ugao vidljivosti dozvoljava da i tvoji drugari bez problema prate sve detalje na ekranu.

-Posebno je zanimljivo to sto svako moze to sto moze da igra na svojoj konzoli-jer PSP,zahvaljujuci WLAN-u moze da se umrezi sa 15 konzola.Takodje je moguca i Iternet konekcija,posredstvom DSL modema,a Sony,na ovom polju planira i update da bi omogucio i download podataka.

-Kao nosac podataka ,Sony koristi svopstveni UMD format-svojeverstan mini-DVD sa imponzantnih 1,8 GB.Pored igara,Sony nudi i Muziku (UMD audio) i filmove (UMD video).Prvenac je Spider-Man 2 koji se dobija uz svaki uredjaj prodat u SAD.

-Spremna su i cetiri sledeca blokbastera:od 19.aprila mogu da se nabave i XXX,Hellboy,Residante Eavil:Apocalipse,Once upon a Time in Mexico.Kao prvi ekskluzivni UMD-video naslov Squeare Enix najavio je Final Fantasy VII -Advent Children.

-Zahvaljujuci memory Stick slotu i USB prikljucku,PSP se pretvara u dzepnu multimedija centru.Jednostavno mozete kopirate video fajlove (MP4)pesme (MP3) ili fotografije (JPEG) na Memory Stick!Doduse,memorijska kartica od 32 MB,koja se dobija u paketu,ne nudi mnogo prostora,a za one veceg kapaciteta mora da im bude dubok dzep.

-Mnogo snage zahteva mnogo struje,pa se PSP-u,u zavisnosti od koriscenja,vec nakon 4 ili 6 sati-potrosi baterija.Nintendo DS igrace zabavlja duplo duze.Zbog UMD diska,na PSP-u dolazi i do dugog ucitavanja-30 sekundi i duze "oranja" po disku nisu nista neobicno.

-Da li ce doci do nekih promena pre evropske premijere,jos uvek se nezna.U igri je bolja baterija i veci Memory Stick.Zasada Sony ne objavljuje nikake informacije.Posle nekoliko odlaganja,i dalje je otvoreno pitanje kada ce se PSP pojaviti u Evropi.Nagadja se da to moze da se desi od juna do jeseni 2005. godine.

Evo sajt gde mozete videti vesti o svim Playstation konzolama

Post je objavljen 01.09.2005. u 12:34 sati.