Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Akcija "Pomozimo djeci u prometu"

5. rujna ove godine, kada počinje nova školska godina, započet će i akcija MUP naše županije Pomozimo djeci u prometu. U to vrijeme promet postaje intenzivniji, a jedan broj učenika po prvi put će samostalno sudjelovati u prometu.
Akcija će se provoditi na cijelom prostoru naše županije i imat će edukativni karakter. Tijekom akcije nastojat će se upoznati djecu s ponašanjem u prometu, a službenici policije će u tom cilju održati niz predavanja, a tiskano je i 10.000 letaka.
Od ponedjeljka policajci će biti prisutni na prilazima školama, ali se, svejedno, roditeljima savjetuje da «prvašiće» prvih dana vode u školu, a vozačima preporučuje dodatni oprez u vožnji, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.
Inače, u prvih osam mjeseci ove godine povećan je broj prometnih nezgoda u odnosu na isti period prošle godine. U ovom periodu smrtno je stradalo jedno dijete, 18 ih je teže i 46 lakše povrijeđeno. Najveći broj djece koja stradaju u prometnim nezgodama, njih 54, pripadaju uzrastu od 5 do 14 godina.

Post je objavljen 02.09.2005. u 08:00 sati.