Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 35. puta - Zagreb 31. 08. 2005.

Ovaj puta nas je bilo šestorica. Igrali smo smjenjujući se u partijama. Fran, Filip i Robi imali su prilike igrati sa starijima. Međusobno nisu odigrali ni jednu partiju. U prvim partijama rasporedili su se: Robi pokušavajući za drugo mjesto protiv Tomija, Fran za treće protiv mene, a Filip u obrani osmoga protiv Damira.
Tomi je uspio nadoknaditi sedam prednosnih kamenova protiv Robija, a ja sam malo po malo razštimao Frana. U ovoj fazi mlađi dečki, s puno manjim igračkim stažom, trebaju naučiti procjenjivati vrijednosti lokalnih čarki prema cjelovitosti pozicije. I Tomi i ja radimo frke na raznim dijelovima ploče i sve to sklapamo u jednu cjelinu. Sve to pomalo liči na ples po ploči. Puno sitnih koraka stvaraju jedinstvo. Rekao bi, da vrijedi osjetiti ritam. Ako igrač s druge strane uradi krivi korak, slobodno mu nagazi na nogu ( u prijevodu: zruši mu grupu kamenova ). Drugi puta će više paziti što radi. Dobre partije se 'odplešu' do kraja uz puno lijepih zamisli i pokušaja u nadmudrivanju vještinom igre. Takovim partijama zadovoljna su oba protivnika.
Filip i Damir su igrali separirano. Damir upada u veliki Filipov centar i uspijeva oživjeti u njemu, ali ipak na kraju Filip ima više i pobjeđuje sa 13,5 poena razlike. Sačuvao je Filip osmo mjesto na listi.
Robi prilazi stolu gdje sam ja i uz osmjeh pita za partiju. Naravno! Krenuli smo uz devet prednosnih kamenova. Već od samoga početka sukobljavanje. Trebam proplesati među tolikim prednosnim kamenčićima, za to mi treba plesni prostor. Radim jedan krivi korak i Robi mi očitava lekciju. Nisam mu oborio veću grupu kamenova, a zanesen sitnicom ne odigrah to. Čao Pepi, ode ta mogućnost. Tu kreću moji problemi poput slabe grupe, koja u kasnijoj fazi čak i ne uspijeva opstati. Uspijevam mu oboriti kut njegovom pogreškom, ali sve to nije dovoljno za nadoknadu moje prve pogreške. Maznuo me s 7,5 poena razlike i sada je on treći na listi. Bravo Robač!
Tomi se rasplesao. Pograbio je Frana uz 7 prednosti i onako pomalo pospanoga ga odvrtio pločom. Neznam je li Fran uopće bio svijestan radnje, ali ode partija uz 54,5 poena razlike. Djeluje pospano, ali hoće igrati. Ne želi propustiti priliku za igru.
Tomi i Fran su završili prije Robija i mene, jer nas dvojica smo se vadili. Bila nam je frka za partiju. Tako se njih dvojica rasporediše s Damirom i Filipom. Filip izaziva Tomija, a Franu ostaje Damir. Fran je namučio Damira i odradio svoju prvu i jedinu današnju pobjedu.
Tomi je savladavao devet prednosti protiv Filipa. Frka sim, pa frka tam, pa frka ovdje, pa frka ondje. Promatrajući sa strane dobiva se osjećaj da se Filip stalno vadi, a dobio je devet prednosnih kamenova. Pa, u ćemu je tu štos. Filip bi trebao biti gazda pozicije. Očito se radi o vještini plesa pločom, o vještini igre. Vidim pogreška ovdje, pogreška ondje. Filip izvodi kombinacije s gubitkom poena. Igra poteze na svoju štetu. Gubi inicijative. Sve tako skupa istopilo je njegovu početnu prednost i Tomi pobjeđuje sa 18,5 poena razlike.
Otišli mladići kućama. Ostadosmo Tomi i ja. Igramo jednu slobodnu prijateljsku ravnopravnu partiju. Totalni čumez. Padaju grupe na sve strane. Ludilo i na kraju biser; pad grupe na pravom go-problemu. Bum vam ga pokazal u petak.
Posjetio nas je danas i Goran s kojim pripremamo jedno lijepo iznenađenje uskoro. Nek ostane tajna, jer kakvo bi to iznenađenje inače bilo.
Ispratili smo tako i ovaj kolovoz.
Pogledajmo sada današnje rezultate i stanje na listi.

Za 2. mjesto: T. Baotić R. Jovičić ( 7 prednosnih kamena ) 1:0 ( 27,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: M. Smud Fran Pejanović ( 9 prednosnih kamena ) 1:0 ( 90,5 poena razlike )
Za 8. mjesto: D. Kovačević Filip Pejanović ( 4 prednosna kamena ) 0:1 ( 13,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: M. Smud – R. Jovičić ( 9 prednosnih kamena ) 0:1 ( 7,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: T. Baotić Fran Pejanović ( 9 prednosnih kamena ) 1:0 ( 54,5 poena razlike )
Za 5. mjesto: D. Kovačević Fran Pejanović ( 4 prednosna kamena ) 0:1 ( 21,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: T. Baotić Filip Pejanović ( 9 prednosnih kamena ) 1:0 ( 18,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 31. 08. 2005.
1. Tajana Tumpa 8. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrala 20. 07.
2. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 31. 08.
3. Robert Jovičić 17. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 31. 08.
4. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 31. 08.
5. Fran Pejanović 19. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 31. 08.
6. Davor Gorički 10. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 06. 07.
7. Leon Josip Telak 22. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 17. 08.
8. Filip Pejanović 19. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 31. 08.
9. Mato Taušan 23. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 03.08.
10. Damir Kovačević 13. kyu Slavonski Brod, zadnju partiju odigrao 31. 08.
11. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 06. 07.
12. Daniel Zrno 2. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 01. 06.
13. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 29. 06.
14. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 27. 04.
15. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 08. 06.
16. Igor Krtalić 21. kyu Osijek, zadnju partiju odigrao 23. 02.
17. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 18. 05.
18. Marijan Švarc 17. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 29. 06.
Idemo dalje. Tu smo opet slijedeće srijede.
bl. Muradenu


Post je objavljen 01.09.2005. u 09:27 sati.