Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kemoterapija

Marketing

NOVI TRIDESETGODIŠNJAK

Koliko vam je zapravo godina?, znatiželjno me pita naslov nekog zdravstvenog testa u Jutarnjem listu. Pokraj naslova, fotografija rasne plavuše (mislim da je umjetna, ali mi to ne smeta), koja me gleda pravo u oči. Ipred sočnih usana, iza kojih se bjelasaju zdravi zubi, plavuša mi prstom daje znak da šutim i ne odgovorim. Iz tog pokreta da se naslutiti da nije važno što mi piše u dokumentima, važno je da odgovorim na pitanja, ter ću tako saznati koliko moje tijelo broji bioloških godina.
Dakle, riječ je o administrativnim i biološkim godinama, tom vječnom sukobu koji nas prati.
Dosad nikad nisam ispunjavao novinske testove, ali budući da sutra nastavljam blogomobilski put, odlučih da se poigram i odgovorim na sva pitanja.
Naravno iskreno, jer baš nije uputno da čovjek sam sebi laže.
A kad odgovorim na sva pitanja saznat ću koliko sam biološki star.
Nadao sam se da će test potvrditi ono što zaista mislim o sebi i svojim godinama, dakle da sam vršnjak No 1, onog sjajnog muškarca iz Allana Forda.
Zato pažljivo našiljih kemijsku olovku i dadoh se na studiranje pitanja i odgovora.
A pitanja su zaista originalna, od onih kako spavam, imam li teškoća s pamćenjem i jmijenjam li često raspoloženja, do intimnijih - opada li mi kosa, kako stoje stvari u i oko šlica i kako podnosim tjelesna naprezanja.
Na sva sam pitanja uredno odgovorio, a onda krenuo u izračunavanje rezultata. Kad sam sve zbrojio i oduzeo ustanovio sam da imam negativan rezultat, minus četiri boda.
Potražio sam odgovor u tablici koja je smještena s lijeve stranice ljupke plavuše. Tamo su vam ponudili sedam odgovora, ovisno od osvojenih bodova.
I tako sebe pronađoh među onima koji imaju od minus jedan do minus 10 bodova. A tamo doslovno piše: – biološka dob od 25 do 30 godina.

Meni je gotovo 66 godina, a test mi kaže da mi je tek negdje između 25 i 30 godina. Dakle još svega desetak godina pa ću postati muškarac u najboljim godinama. Zasad sam još Sanaderov omladinac!
Žurim da to kažem svome mlađahnome tijelu.
Koje mi se, ne ćete vjerovati, zaista iskreno smije. Kao da mi se ruga.
Isto kao i očito vrlo pametni sastavljač testa.

Post je objavljen 01.09.2005. u 06:33 sati.