Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Mislila sam već ranije pisati o ovome, ali mi se u posljednja dva dana blog nije otvarao - tehnicki problemi, i guess :(
Jeste li vidjeli urnebes koji je Katrina ostavila iza sebe?
Slušam juče na vijestima priču nekog čovjeka iz Misisipija kojem je kuća bila totalno poplavljena za manje od 5 minuta, a on je uz pomoć sinovog surfboard-a uspio doći do tavana i onda kroz neki prozorčić iskočiti na obližnje drvo na kojem je proveo idućih 5 sati dok ga neko nije spasio.
Jutros gledam neku žene od čije kuće ni traga više nema – ona vadi wc papir iz džepa i priča kako joj je to jedna od najvrijednijih svari koje sad ima.
U nekim od skoloništa već je počela da se razvija "crna burza" na kojoj se prodaju cigare i voda, a o pljačkanju uništenih zgrada da i ne pričam.
80% New Orleans-a je potopljeno, a voda i dalje raste. Trenutno pokušavaju da evakuiraju i one ljude koji su pobjegli u Superdome ili neka druga skloništa. Kažu da bi evakuacija mogla da traje duže od dva-tri dana jer su putevi zakrčeni ili uništeni. I kao da sve to nije dosta, voda ne samo da se miješa za kanalizacijom, gorivom i nekim drugim kemikalijama, nego su počeli da se pojavljuju aligatori i otrovne zmije.
Snimci koje sam gledala na vijestim djeluju očajno – iz vode vire samo krovovi kuća, a na mjestima gdje nema vode vide se samo ruševine koje su još prije nekoliko dana bile nečije kuće, nečiji domovi.
Gledam sve to i kontam "džaba ti sva moć i sila, džaba ti sva tehnologija, kad razpizdiš Mother Nature, to i bi s tebe".


Post je objavljen 31.08.2005. u 22:10 sati.