Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aparatczyk

Marketing

Gabore majstore

Prenosim jedan zanimljiv prijedlog za podizanje nivoa rada lokalne uprave o kojem bi se moglo razmisliti:

Minice - dress-code za gradske službenice



Službenice u budimpeštanskoj gradskoj vijećnici trebale bi nositi minisuknje, a pritom je poželjno imati najlonke od 5-10 dena za ljeto, 15 dena za proljeće i jesen te 20 dena za zimu.


Konzervativac Gabor Mitynan, koji upravlja bogatim 12. okrugom glavnoga grada Mađarske, drži da bi se gradski službenici trebali prestati oblačiti kao prosjaci ili kao turisti.

Službenice u gradskoj vijećnici, smarta Mityan, trebale bi nositi minisuknje, ali samo ako imaju "potpuno savršene noge". On je protiv obnaženih trbuha kod žena jer misli da "samo rijetke žene imaju dobro oblikovane trbuhe koji su vrijedni izlaganja pogledima".

Mitynan želi propisati i tip najlonki koje bi nosile uposlenice: 5-10 dena za ljeto, 15 dena za proljeće i jesen te 20 dena za zimu.

Mitynan je odlučio svoje zamisli uputiti kao prijedlog zakona u gradsku skupštinu, ali je mala vjerojatnost da takav prijedlog prođe glasanje i dobije potporu upravitelja ostala 22 okruga u kojima vladaju liberali i socijalisti.

Gradonačelnik Budimpešte Gabor Demszky već je taj prijedlog ocijenio "blesavim", prenosi državna agencija MTI.



IskonInternet


Time da bi ipak trebalo biti obziran, što znači uzeti u obzir dob i izgled žena, ne zbog njihovog integriteta nego više radi pitanja estetike i dobrog ukusa. Recimo, zaista ne bih želio gledati obnažene trbuhe svojih starijih ili pretilijih kolegica, a takva je većina. Isto je i sa minicama, novu balvan-revoluciju si ipak priuštio ne bih. Mislim da bi o tome koja se službenica smije obnažiti i u kojoj mjeri trebalo oformiti povjerenstvo, a o načinu rada povjerenstva donijeti pravilnik, ili barem smjernice. Po mogućnosti imenovati mene predsjednikom povjerenstva (uzdati se u moj dobar ukus).
Nije to prvi put da imam zanimljive prijedloge. Dok sam hodao na burzu (mislim na Zavod za zapošljavanje, ne na tržište vrijednosnih papira) depru mi je stvarala sama atmosfera te hrpe nezadovoljnih i beznadežnih ljudi u bezličnoj zgradi. Moj je prijedlog bio da se preuredi prostor, dofura nekog DJ-a i pušta lagani ambijentalni techno. Može i trance, ili chillout, ali ne preglasno da referenti mogu raditi. Ako bi bili vrlo napredni (iako pozitivni propisi Rh na dopuštaju tako što) mogli bi se džabalescu dijeliti "bomboni" da se burzeri lakše skuliraju. Ionako nema posla, pa barem da dolazak na burzu bude brija a ne trauma.
Srećom, već dvije godine nemam potrebe ići tamo u Zvonimirovu, vjerujem da tuluma i dalje nema. Sada bi trebalo dolazak na posao u državnu službu pretvoriti u zadovoljstvo. Postoji li ijedno radno mjesto gdje je opis posla sudjelovanje na rimskoj orgiji.
Možda je u raju permanentan tulum, cuge i droge u izbilju, i ne bude ti zlo, sve su žene lijepe, sisate, napaljene, a, kao što bi to moj dragi kolega rekao, na TV-u je finale svjetskog i Hrvatska vodi protiv Brazila 2:0.
Ali sad sam bitno skrenuo s teme, a tema su bile oskudno odjevene službenice. Bah, ionako ljeto ide kraju i biti će svega toga manje za vidjeti.

Post je objavljen 31.08.2005. u 12:52 sati.