Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/oceana

Marketing

Sound shower




Izmaltretirali me danas nečim što ne želim niti nazvati glazbom. Mjuzak je isto slaba riječ za čudovišne zvučne kreacije koje sam danas trpila nekih sat vremena. Ne želim čak niti podrobnije opisivati kako mi se to uopće dogodilo. Želim to što prije zaboraviti.

Vrativši se doma probala sam nešto što bi SevenOfNine nazvala sound shower. Već prokušanim albumima omiljenih glazbenika pokušala sam iz i sa sebe oprati tu bolesnu vibru, no nije išlo.

Trovanje je bilo prejako. Protuotrov je morao biti još snažniji i zbog efekta iznenađenja za psihu, ne prečesto konzumiran u prošlosti.

I evo, nakon dva sata sound shower-a Mozartom, bolje mi je.

Baš me zanima hoće li netko za par stotina godina pokušavati oživjeti/interpretirati djela mnoštva onih koji se danas zovu glazbenicima – poveznicama s nebeskim sferama!

Vremenske, kulturne i prostorne usjeke premoštavaju na primjer iskonska narodna umjetnosti poput afričkih plemenskih plesova, pjesama i rituala. I danas neki glazbenici u Kanadi nastavljaju stoljetnu tradiciju prenošenja napjeva Sjeverno-američkih domorodaca (Native People). Na Hvaru, za vrijeme obreda križnog puta u Velikome tjednu pjevaju se napjevi koji su isto tako zvučali prije pet stotina godina.

Zašto su svi opstali?
Stvoreni su iz nadahnuća, a ne iz potrebe koja se očituje kao posljedica uklapljanja u borgovsko potrošačko društvo današnjice.

Imali su dubinu, vrijednost, značenje. Doticali su svojim vibracijama one sfere čovjeka koje su izvorne, od prapočetka, netaknute.
Budile su Ljudsko Biće, Čovjeka u čovjeku.

Ne samo glazbena, nego i sva umjetnička djela stvorena iz iskrenog doticaja s istinskim nadahnućem Sveprisutnim postaju i ostaju vječni most kojim u svakom trenutku možemo preći i dotaknuti Sebe, ogoljene i vječne.
Most preko rijeke u koju se ulijevaju pritoke Nevažno i Prolazno.
Most koji povezuje obalu Neba i Zemlje.
Most između nepojmljivog prostranstva i jedne planete, vodenastog bića koje nam je darovano da nam trenutno bude domom.

I samo takvi mostovi će opstati.

Ostali...odnijet će ih bujica dobrih vibracija.
Dobri sound shower-i.



Post je objavljen 28.08.2005. u 01:26 sati.