Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Razmišljam o ovome već dosta dugo, a nikako da nađem vremena da te misli podijelim s vama.
Kad je moja komšinica newyorkčanka prije neke 4 sedmice stavila svoju sliku na blog bila sam totalno iznenađana. Nisam očekivala da ona bude blondica, vjerovatno zato što je njena mala curica smeđokosa, pa sam onda i newyorčaku zamisljala kao brunetu. (ona je u međuvremenu je postala ljubičasta). Takođe nisam mislila da je ona visoka kao ja.
Prije nekoliko dana i ddadd je stavio svoju sliku na blog. Za mene iznenađenje broj dva. Njega sam zamišljala totalno drugačije, kao krhkog mladića, mršavog, visokog, sa naočarima – poput Matt Damona u filmu The Talented Mr. Ripley. A ispostavilo se da je ddadd momčina, k’o od stijene odvaljen, što bi stari narod rekao.
A ja sam tako nekako zamišljala Jagode!
E sad, na osnovu ta dva primjera imam osjećaj da ni ostali blogeri ne izgledaju onako kako ih ja zamišljam.
Na primjer, yogicu uvijek zamišljam kao djevojku prilično kratke smeđkaste kose, u hiking boots, L.L Bean ili Edie Bauer šorcu, i majici na tregere kako sjedi za kompjuterom i piše o svojim doživljajima sa kampovanja dok joj veliki cuko spava pored nogu.
Damu sa Bauštele zamišljam kao djevojku srednje duge, tamno smeđe kose, pomršavu, jednu od onih cura koje uvijek fino izgledaju a da se puno ne trude (čak i kad zaboravi obrijati noge do kraja ili odsjeći nokat na malom prstu)
Dust-a ne čitam dovoljno dugo da bih imala predstavu kako on izgleda, ali ako bi snimala film o njemu, ulogu Dust-a bi igrao Owen Willson – ne pitajte me zašto!
Neke od ostalih blogera koje čitam ili lično znam (Makedo i Yazza), ili se njihova slika nalazi na blogu (Petra, Devil), tako da se tu moja mašta puno ne muči.
Ali sve me to navodi na pitanje – kako oni koji posjete moj blog zamišljaju mene. I da li iko osim mene uopšte i zamišlja kako neki drugi blogeri izgledaju?
Baš me to zanima, hajde javite mi šta mislite.


Post je objavljen 26.08.2005. u 20:46 sati.