Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Igra za ‘2. Listu Kluba Velebit’ 34. puta - Zagreb 24. 08. 2005.

Stigao sam kada se četvorka već razigrala, a nisam kasnio, što se starta u 19 sati tiče. Očito ovi nisu mogli izdržati i došli su ranije, pa i krenuli s igrom. Čuo sam kasnije, da je Robi već vani dočekao na Trgu Tomija i odmah ga izazvao za partiju. Bio je tu i Damir, kojega je izazvao Fran. Njima je to prva međusobna partija. Još se igrački niti ne poznaju. Za Damira je to još jedan novi malac.
Robi se trudi protiv Tomija i u početku dobro stoji. Strateški se u jednom momentu krivo opredjelio i otvorio Tomiju velike mogućnosti neutraliziranja svoga prostora. Tako se topila njegova startna prednost od sedam prednosti. Tomi je čak uspio prodrijeti i na stranicu i tamo uraditi neke poene prostora. I tako je Robi izgubio zbog krivog stateškog opredjeljenja. Trebao je čuvati veliki prostor u sredini ploče i pomalo pritiskati Tomijeve prostore, a to se moglo. U ovoj partiji primjećena je Tomijeva veća koncentracija nego inače. Kreće li Tomi sigurnijim putevima?
U drugoj partiji Fran daje lekciju Damiru. To je takav sistem upoznavanja. Lijepo je vidjeti Frana onakovog s bradom tik iznad ruba stola i nogama jedva do poda, kako gradi ogroman prostor u centru i upada Damiru po stranicama. Kada se Damir, već u panici, odlučio upadati u Franov centar, bilo je kasno. Fran je manirom jakog go-igrača sve to onemogućio. Damiru je ostalo samo da se malo zbunjeno preda. Kakav je to malac?
Kada su Damir i Fran završili, a Tomi i Robi su još odrađivali svoju partiju, pitam prvu dvojicu: 'Dečki meni se igra. Želi li me netko izazvati?'. Fran se nameračil na Tomija, pa Damiru ostade da igra samnom. Krenuli smo s devet prednosnih kamenova. Kako to i biva u našim partijama, Damir se jako trudio. Razmišljao je podosta za svaki potez. Nije bilo lako u tim uvjetima protiv njega. Imao je veliku prednost dugo. Ogradio je pored ostaloga i veliku sredinu u koju upadam u namjeri stvaranja opstojne grupe s dva oka ili bar, ako bude neki izlaz ili možda, ko zna, seki. Vidim, ne vidim spas. Probam čim više komplicirati i loviti u mutnom. Dobro se snalazi, ali ipak ne vidi sve. Nekak sam se iskobeljao, pa mu čak i odsjekao dio, a kasnije to i zarobio. Usput sam mu zaživio u njegovoj velikoj stranici. Imam dojam da sam imal sreče, ali njemu očito nije bilo lako. Odal mi je malu tajnu. Traži stan u Gorici. Možda ćemo biti susjedi, a tada je Damir stalni posjetilac naših turnira, nadam se. Prodaje li tko povoljno stan u Gorici? Za Damira je.
Fran je krenuo snažno protiv Tomija i već nakon otvaranja uz veliku pozicijsku prednost ruši Tomiju veću grupu kamenova. Izgledalo je bezizgledno za Tomija, ali Tomi se prestrojava u mislima. Redefinira plan nastavka igre i strpljivo kreće na Franove resurse. Malo po malo, iscjedio je puno toga. Fran pokazuje pomalo umor. Pada mu grupa, nestaje poveći
prostor, pa pada još jedna grupa i Tomi je okrenuo situaciju u svoju korist i pobjedio s 41,5 poena razlike. Izveo je to Tomi profesorski. Bravo stari! Tvoja umjetnička duša zna nači i puteve strpljive preobrazbe kada je to potrebno. Je li to neko novo sazrijevanje? Osjećaj za divne fotke vrijedi i u gou. Nije slučajno go jedna od četiri osnovne umjetnosti u Japanu tijekom stoljeća.
Igrali smo i naigrali se. Nije bilo puno partija, tek četiri, ali su igrane s motivacijom. Na listi nema promjena mjesta, već je samo upisana nova kategorija kod Frana i Leon Josipa, koje su osvojili tijekom tjedna.
Pogledajmo sada današnje rezultate i stanje na listi.

Za 5. mjesto: D. Kovačević Fran Pejanović ( 4 prednosna kamena ) 0:1 ( predajom )
Za 2. mjesto: T. Baotić R. Jovičić ( 7 prednosnih kamena ) 1:0 ( 7,5 poena razlike )
Za 3. mjesto: M. Smud D. Kovačević ( 9 prednosnih kamena ) 1:0 ( 13,5 poena razlike )
Za 2. mjesto: T. Baotić Fran Pejanović ( 9 prednosnih kamena ) 1:0 ( 41,5 poena razlike )
Stanje na ‘2. Listi kluba Velebit’ 24. 08. 2005.
1. Tajana Tumpa 8. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrala 20. 07.
2. Tomislav Baotić 8. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 24. 08.
3. Mladen Smud 2. dan Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 24. 08.
4. Robert Jovičić 17. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 24. 08.
5. Fran Pejanović 19. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 24. 08.
6. Davor Gorički 10. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 06. 07.
7. Leon Josip Telak 22. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 17. 08.
8. Filip Pejanović 20. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 17. 08.
9. Mato Taušan 23. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 03.08.
10. Damir Kovačević 13. kyu Slavonski Brod, zadnju partiju odigrao 24. 08.
11. Siniša Zadjelović 10. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 06. 07.
12. Daniel Zrno 2. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 01. 06.
13. Marijan Sviličić 12. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 29. 06.
14. Zvonko Bednjanec 2. kyu Velika Gorica, zadnju partiju odigrao 27. 04.
15. Vladimir Smud 20. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 08. 06.
16. Igor Krtalić 21. kyu Osijek, zadnju partiju odigrao 23. 02.
17. Nikola Srkoč 25. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 18. 05.
18. Marijan Švarc 17. kyu Zagreb, zadnju partiju odigrao 29. 06.
Slijedi razgovor na Trgu. Dolazi nam još jedan bloger u društvu jedne blogerice. Kratka priča i tri blogera odlaze na pivce i colu u jedan od zagrebačkih kafića. Slijedi priča o svemu po malo zanimljivom. Ja sam morao put Gorice, jer ovisim o javnom prijevozu, a njih dvojica ostadoše i dalje. Kazali su da će možda doći i u Goricu na turnir. Da li će i igrati? Znam da u blogerskom svijetu u nas ima i blogera koji znaju igrati ovu igru. Možda jednoga dana objavim i organiziram prvenstvo blog.hr-a u gou. Do tada još ponetko od blogera nauči igrati. Ajmo curice, ajmo dječaci! Što se čeka?
Vaš bl. Muradenu

Post je objavljen 25.08.2005. u 11:58 sati.