Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sismis

Marketing

Ćajanka

Dragi rođaci i publiko, gentle audience...

Došao sam u subotu iz Istre istom autobuskom linijom koju su dan kasnije oko Rijeke presreli domoljubni navijači splitskog Hajduka (mislim da sam pogodio tim i grad), pa su ga malo domoljubno bembali palicama i druzgali kamenjem, jer je, jel’te, četnički. Eto, bila mi glava u torbi, a nisam imao pojma.

Išao sam često u Pulu gde ima svakakve razbibrige, kao što je sedeći spomenik piscu Džojsu koji je kratko živeo u Puli i mrzeo Pulu, zatim klub Uljanik u kojem se neguje „punk’s not dead“, preduzeće Uljanik koje brodogradi, ima zatim Rojc i koješta još. Rojc je velika bivša kasarna JNA koju je grad ustupio na korišćenje nevladinim organizacijama. Te organizacije sad tamo šenluče ne plaćajući ništa ili plaćajući simbolično, i ima ih svakakvih, evo nekoliko koje sam zapamtio: Udruga udovica učesnika domovinskog rata, zatim Udruga Srba Istre, zatim Makedonsko kulturno društvo „Kočo Racin“, i tako dalje, ima ih baš puno od raznih fela, ima i ekvialenata jogi letačima, znači sve tamo ima. U Rojcu je bilo koncerata, droge, praktično puno sadržaja k’o šipak semenki. Izvodile su i Bitcharke na travi svoj program, tamo ih vole. E na tom koncertu sreo ja Tobića koga možda ne znate, ali on je idol mladih Srba. Ima on jednu pesmu koju nisam čit’o ali ima jako duhovit naslov: „Građen sam k’o sveti lonci“. Ima Tobića na netu, ukucajte Tobić u pretraživač pa će da izađe nešto. Tamo je takođe bio, na koncertu Bitcharki, izvesni Bolero koji je, ispostavilo se, u Beogradu vozio autobus na liniji 26, što je jedna od mojih omiljenih linija uopšte, ikada, i to me je jako raznežilo. Tamo su bili i Nikola Novosađanin koji živi u Zagrebu i njegova žena Maja, oni su neki fini ljudi. Bila je i Ana koja je svirala čelo u Činču, pa otišla u pečalbu u London.

Takođe sam rešavao puno ukrštenica (hrv. križaljki) jer se to radi na letovanju. Jednom je bilo i ovakvo pitanje: „Dejan Bodiroga i Dragan Stojković“. Odgovor: „Srbi“. Ili ovako: „Glavni adut glumice sa slike“. Odgovor: „Sise“.

Jednom su u Jutarnjem glasniku ili u Glasu Istre zamenili rubriku Rođeni i Umrli pa je ispod Rođeni pisalo Jelica Petrović 92, Josip Prljić 89 itd. A ispod Umrli „devojčicu je danas rodila...“.

Eto. Ja sam na odmoru i mrzi me da vas zabavljam.







Post je objavljen 24.08.2005. u 15:25 sati.