Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

SDP-ovi ljudi od povjerenja

Slijedeći tekst govori o pritisku lokalnih SDP-ovih moćnika bračnog para Ivane Mlinar i Zoran Horvata na zaštićenog najmoprimca. Dok se par odmarao u Portugalu, njihova zaštićena najmoprimka bila je prisiljena pozvati majstora koji bi popravio rupu na krovu kako voda ne bi dalje nastavila curit u kuću. Cijena popravka iznosila je 200 kuna, a umjesto zahvale, zaštićena najmoprimka dobila je prijetnje sudom. Zoran Horvat svim se silama trudi istjerati zaštićenu najmoprimku koju je već jednom protuzakonito i nasilno izbacio, ali je tada sud donio odluku da se zaštićena najmoprimka vrati.

Dodanu težinu na cijeli slučaj baca činjenica da Ivana Mlinar nije nekakav minoran član SDP-a već vrlo istaknuti član koji se nalazi u najužem rukovodstvu SDP-a što potvrđuje i podatak s njihove web stranice gdje se ona navodi kao stručna suradnica predsjednika stranke, Ivice Račana.

Ukratko, Ivana Mlinar i Zoran Horvat su tipični predstavnici hrvatske političke „elite“ koji ne haju puno za zakone i u cilju svog probitka beskrupulozno gaze preko drugih misleći da su bogovi.

Tekst je objavljen u Jutarnjem listu, a potpisuje ga Vanja Nezirović.

---

Policijske prijave, tužbe i svađe između zaštićene najmoprimke Marije Štabi u Andraševečkoj 24 te vlasnika stana Zorana Horvata i njegove supruge, SDP-ove gradske zastupnice Ivane Mlinar, ne prestaju.

Povod za posljednji sukob između njih je, tvrdi Mlinar, opomena pred tužbu koju je Zoran Horvat poslao Mariji Štabi jer je dok su oni bili na odmoru u Portugalu, bez njihova znanja popravila krov o vlastitom trošku od 200 kuna, jer joj je voda počela curiti u stan, a vlasnika nije bilo.

„Kad smo se vratili iz Portugala, ugledali smo da je dio krova sazidan i saznali da je popravila krov, čime je, po ne znam koji put, prekršila ugovor“ govori zastupnica Ivana Mlinar. Navodi da je ovo jedan u nizu kršenja ugovora, te da Štabi ne plaća na vrijeme najamninu. U stanu s njom živi i njezina kći, što kaže Mlinar, ne bi smjela.

„Sve je počelo prije šest godina kad su saznale da sam gradska zastupnica. Tražile su da im nađem gradski stan od 70-ak m2, što im ja nisam u poziciji dati.“ Rekla je Mlinar. Štabi je protiv njih podnijela nekoliko tužbi, od kojih su sve, kaže Mlinar, riješene u njihovu korist.

„Neka me tuži zato što sam popravila krov! Morala sam to popravit jer mi se pojavila velika fleka na zidu. Nisam ih kontaktirala jer sam znala da su na putu“ rekla je Štabi.

Podsjetimo da je prilikom njihova prvog sukoba o kojem je Jutarnji izvještavao krajem prošle godine Zoran Horvat, tadašnji predsjednik gradske organizacije SDP-a Trešnjevka sjever provalio u stan i zabarikadirao ulazna vrata. Županijski sud u Zagrebu izdao je tada privremenu mjeru kojom je Štabi omogućeno da se vrati u stan te ako joj vlasnik Horvat ponovo provali u stan, ima pravo ući u njega uz pomoć bravara i policije, a on će biti kažnjen sa 30.000 kuna.


Post je objavljen 24.08.2005. u 11:55 sati.