Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Razumijevanje

Večernji List: "Iako se u Köln sjatilo milijun mladih vjernika, jedna grupica posebno se isticala 500-tinjak mladih homoseksualaca koji papu mole za razumijevanje. Ali stavovi Crkve i Ratzingera o tom pitanju kristalno su jasni, o čemu najbolje svjedoči nedavna papina izjava: Sve nas obvezuju Božji zakoni, nije ni na vama ni na meni da ih mijenjamo, već da ih prihvatimo i živimo u skladu s njima."

Organizacije koje su tražile otvaranje dijaloga objavile su da im je cilj da osiguraju ljudima čija je seksualna orijentacija Bogom dana moralnu podršku crkve. Razmišljajući o ovoj razlici mišljenja, nemoguće mi je sagledati koliko je ogroman jaz između Benedikta XVI i naše manjine. Namjerno sam napisao između Benedikta XVI umjesto između crkve i naše manjine, zato jer je Univerzalna Crkva živo tijelo koje se sastoji od milijarde ljudi i koja se s vremenom mijenja kako se društva i kulture mijenjaju. Neke osnovne istine ostaju uvijek iste, ali interpretacije, poput ove Benediktove o homoseksualnosti koja nije u skladu s Božjim zakonom, mislim da će nestati kao i mnoge druge zablude koje je Crkva zagovarala kroz povijest.

Poslije ovog konzervansa dobro bi nam došao jedan papa poput Benedikta IX koji je poznat po organiziranju biseksualnih orgija. Nikakvo čudo da je poslije ovakvih ekscesa čak i diskusija o homoseksualnosti unutar crkve zabranjena.

Post je objavljen 23.08.2005. u 18:18 sati.