Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Juče je bio jedan sasvim običan, ali jedan tako super dan.
Sve je počelo finim buđenjem, pa sam rekla dragom da mi ne bi baš nimalo smetalo da me tako budi svako jutro ;) Onda doručak (waffles kao i obično), tuširanje, šetnja Montyja – ma ništa posebno.
Poslije toga smo dragi i ja krenuli u shopping. Cilj nam je bio naći meni nove farmerke jer bezuspješno ih trazim već dva mjeseca od kako su mi stare dobile rupu na stražnjici (od neprestanog dvogodišnjeg nošenja – ne znam ni sama kako su tako dugo izdržale). A za mene pronaći nove farmerice jer užasno komplikovano (o kriterijima za savršene farmerice ću pisati neki drugi put). Ma, pronaći bilo kakve hlače je za mene veoma komplikovano! Kad je neko (tj. ja) visok 5’11’’ (ili 178 cm), onda taj neko ima veoma (freakishly veoma) dugačke noge. Što znači da ako onaj broj 6 iza sebe nema riječ “long” ne vrijedi mi ni probavati. Ali naravno, čim dragi krene u shopping sa mnom nešto dobro se desi – našla sam super pair of jeans i to u prodavnici u koju da mi on nije rekao “možda tamo ima nešto” ne bi ni ušla – American Eagle i još u bile 10 dolarosa off (ukupna cijena $29.99 – nevjerovatno jeftino). A onda sam kao bonus u Gap-u našla i super dress trousers koje mi tako dobro stoje da sve moje košulje i majice uz njih izgledaju još bolje. E to je ono što ja zovem uspješan shopping! (Dragi bi moj na to rekao “kako uspješan, pa meni nismo ništa kupili”)
Poslije shoppinga otišli smo na chinese – all you can eat buffet – i najeli se tako puno da samo jedva disali.
Vratili se kući, zezali se, igrali se, izležavali se…
Naveče smo otišli do Barnes & Noble. To nam je omiljeno mjesto za izaći. Zgrabimo tonu magazina i knjiga, kupimo white chocolate mocha u Starbucks-u, i ne primjetimo kako brzo prođu 2-3 sata. Pronašli smo tonu novih ideja za renovaciju sprata (i o tome bi trebala poseban post napisati), fino se ispričali, ismijali, posrkali mokicu, pojeli espresso brownie, i krenuli nazad kući. Onda smo zajedno prošetali Montyja i završili dan kao što smo ga i počeli – u krevetu.
Kažem vam, jedan tako običan, ali jedan tako super dan. Cijelo vrijeme smo bili zajedno, a otkako smo počeli tu renovaciju sprata to se rijetko dešava (da baš čitav dan budemo stalno zajedno). A dešavaće se jos rjeđe kad krenemo u školu za 7 dana.
Cijeli dan je bio kao jedan very long date. Ali onaj date kad ste u početku veze pa vam je sve zanimljivo o onog drugoj osobi, ali ipak mnogo bolje jer smo mi već tako dugo zajedno.
Simply, it was a perfect day.


Post je objavljen 21.08.2005. u 23:28 sati.