,dolphins.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dolphins

Marketing

Ubojice dupina na Jadranu

Mrtvog dupina, punog rezotina na tijelu,
pronašli su turisti nedavno na Hvaru,
no truplo je otplutalo prije dolaska nadležnih službi.
Lešinu dupina s ubodnim ranama ronašli su mještani
prošlog tjedna na obali Jadranova. Franuski turist i njegov hrvatski domaćin, pak, dojavili su kako su blizu Baške na Krku, vidjeli malog dupina s harpunom u glavi... A prije četiri dana istarski su ribari pronašli mrtvog dupina na pučini kod Lovrečice.
Dupin iz Lovrečice 139. je koji je završio na obdukcijskome stolu u posljednjih 20-ak godina.
Postoji novčana kazna od 35 ooo kn za ubijanje dupina, no nikad je nitko nije platio.



To sam pročitala u novinama... joj užas.... kako mi ih je žao, a oni su tako dobre životinjice... uvijek kad ih pogledam smiju se, tako su nježni, lijepi, veseli... tako djeluju... a mogli ste več zaključit da jako volim delfine i po samoj stranici :)
da, jako ih volim, i prekrasni su mi...
to sam slučajno pročitala u Večernjem listu, mama mi je pokazala... tako me to iskreno rastužilo.. ne znam, nisam niti inače nadarena baš posebno za pisanje, ali ova tema mi je toliko tužna da stvarno ne znam što bi napisala i kojim riječima bi opisala to koliko mi ih je žao i.. ma sama pomisao da ih netko ubija, pa to i njih boli, i oni su živa bića. Osječaju, vole, mrze, vide, hrane se, igraju se, smiju se, imaju i svoje šale međusobno :) baš kao i mi...
inače sam jako osjetljiva osoba (na žalost. To bi prvo promjenila na sebi) i kada god nešto tako čujem tako se rastužim. Ali to i ne volim kod sebe, baš sam..kako kažu...ko "pekmez" :)

Post je objavljen 21.08.2005. u 10:30 sati.