Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Karamarkov put do slave


Otkrivač najveće novinske investigacije u zadnje vrijeme (riječi Marinka Čulića), priče o lažnoj Gotovinoj putovnici, biograf Predsjednika Mesića zamjenik glavne urednice Feral Tribunea podsjeća nas u najnovijijem broju svojih novina da nitko više ništa ne pita o Gotovininim talijanskim mudantama.

Kao, upućuje laganu kritiku premijeru Ivi Sanaderu i ravnatelju POA-e Tomislavu Karamarku da su iskoristili priču o mudantama nebi li Carli del Ponte skrenuli pogled s Hrvatske i Zapadne Hercegovine kao sasvim izvjesnih lokacija gdje se skriva odbjegli Ante Gotovina.

I to bi bila sva pouka ove nazovi kritike: Gospodo manje reklame, više akcije.


Željko Bagić, Tomislav Karamarko i Imra Agotić u vrijeme kad su dijelili Pantovčak


Kao za slučaj medijskog aboliranja Predsjednika Stjepana Mesića od odgovornosti za sigurnosno pomaganja Anti Gotovini u bijegu, tako i za ovo aboliranje Tomislava Karamarka od odgovornosti za sveukupnu štetu koju je pričinio sigurnosnom sustavu i nacionalnim interesima RH - osobito, glede ispunjavanja Akcijskog plana, može reći da je na djelu kontrola štete.

Jer kako je Mesiću pružena mogućnost da prvi javno prizna postojanje Turekove Prezentacije, a da o vezama svog savjetnika za nacionalnu sigurnost Željka Bagića s Antom Gotovinom kaže kako je riječ o zabuni jer je Bagić povezan s Petračem (preko djece, naglasio je Predsjednik), a da se Petrača sumnjiči da je povezan s odbjeglim generalom, tako se bacilo laganu kritiku na Karamarka zbog hlača, da se nebi diralo ispod vrha sante ledenog brijega, kada istodobno tog Karamarka treba poduprijeti za šefa čitave obavještajno-sigurnosne zajednice, kao što su to do sada manje uvijeno radili Gordan Malić i Igor Alborghetti.

Uostalom, Ivica Đikić je još prošle godine dok je POA-om šefovao Joško Podbevšek, promovirao Karamarka kao budućeg šefa svih hrvatskih špijuna, a uzeo si ga je i za sugovornika u biografiji o Stjepanu Mesiću.

Tako je Karamarko, glede, tiskanih medija, gotovo sigurno, neokrznut (ne računa se samoreprint teksta Viktora Ivančića Karamarkov špiclovski vapaj) postao šef svih hrvatskih špiclova.


Post je objavljen 19.08.2005. u 00:52 sati.