Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/xiola

Marketing

The Emancipation of Xiola

UPDATE: ovo je post sto ga greskom zbrljah u petak. Narodi, veselite se!

Nakon ove seljacko-poljoprivredne idile bas mi se malko ide obrecavat (jel uopce postoji ova forma glagola 'obrecnuti'?) na one tzv. zene koje non-stop kukaju da imaju male sise. Nemaju pojma. Oli bi mogle nosit uske majice da im je po svaka velicine omanjeg kontinenta? Ne bi. Bi li mogle dostojanstveno trcati za raznoraznim javnim prijevoznim sredstvima? Ne bi. Bi li mogle proci pored muskarca (jednina) ili nakupine muskaraca (mnozina), a da ne budu (poput rendgena) izbuljene s njihove strane? Ne bi. Bi li ih itko ozbiljno shvacao da umjest oraha ispred sebe vozaju dva osrednje velika globusa? Ne bi.

Ipak, jedna od najgorih nocnih mora jest naci nesto sto ima veze s estetikom sto se tice grudnjaka. Pri tome mislim na nesto sto ne izgleda poput satorskog ili padobranskog materijala koje ima seksipil jednog tvrdo kuhanog jajeta. Svaki ducan s donjim vesom ima 2 distinktivna odjela: grudnjaci za 'normalne' (tj. one za koje bi matematicka formula isla otprilike <34C). Kojiima estetika nije jednadzba sa dvije nepoznanice. Odjel na koji obicno upadnem s utopijskom idejom da cu tamo naci nesto za sebe. Sve nesto "te dizajnirao ovaj, te dizajnirao onaj", sa svim mogucim kerefekama koje su hip, stajlish i ostalo. Jednom rjecju, nesto sto normalno izgleda i cega se ne bi posramio ni lud covjek, a kamoli ne zena. Obecanje ludom radovanje.

Obicno nakon mahnitog tumaranja shvatim da sam u nebranom grozdju. I da se moram prebacit na onaj omrazeni dio zvan "satorska i ina krila". Inducirana depresija. Na redove i redove strahota i uzasa koje vrebaju sa vjesalica. Apsolutna nocna mora. Koji stilisti i dizajneri rade nesto 'vakva, Bog ih iskasapio slijepe i blesave?! Mozebit oni koji su markirali predavanja pa sad tu nesto sprtljaju na brzinu. Ni 's' od seksipila. Ko da te struja strese prolazeci tim omrazenim, mracnim odjeljkom obicno rezerviran za stare babe sa poprsjem poput oveceg balkona. Posebna katergorija je tzv. minimiser oliti grudnjak koji ko fol poprsje cini vizuelno manjim. Tko je upleten u ovu sotonsku zabludu pravljenja neceg takvog nebuloznog? Nema vidljive razlike. O estetici opet ne bih jerbo je nema. Kome daju da dizajnira grudnjake za ovu kategoriju? Ocigledno onima koji su totalno operirani od dobrog ukusa i estetike.

"Joj, ja bih ih samo malo povecala." E, takve bih poslala na jednu turu donjeg vesa po ducanima sa mnom pa da majci vidimo tko tu koga. I onda neka mi jos samo zucnu o povecavanju: odmah ih odvedem u bilo koji ducan s grudnjacima. I to na satorska krila pa da vidis majci kako ce bjezat glavom bez obzira!

Inace, ovo me uopce ne cudi, da smo odmah drugi (odmah iza USA) po karoshiju. Cak smo presisali i Japan. Rmbamo dok nas rad ne satare. Prosli tjedan imadoh 54-radni tjedan. Dernek! I odmah mi se vratila viroza i mislim da cu puknut (samu sebe sakom posred cela). Ne ide meni work hard, play hard filozofija. Nikad od mene emancipirane spodobe.

Post je objavljen 22.08.2005. u 12:01 sati.