Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pilar

Marketing

Autobus

Moje starije dijete uvijek se vozi automobilom. Vožnja autobusom bila mu je san već skoro godinu dana. Prvi puta smo krenuli u grad autobusom, naišao je prijatelj i povezao nas do tramvajske stanice. U petak smo odlučili da konačno isproba tu vožnju i da nas nitko neće povesti automobilom.
Teta je čak trčala za nama ulicom i ponudila da nas tetak odveze, ali on se skoro rasplakao i rekao da se hoće voziti autobusom.
Iako se spremala kiša, naoružali smo se kišobranom, koji je on nosio u ruksaku na leđima. Sav je pucao od ponosa kada smo stigli do stanice. Ispitivao me cijelo vrijeme kada će doći autobus. Konačno, ukrcali smo se u poluprazan bus, sjeli i on je sav važan razgledavao unutrašnjost toga vozila. Meni je bilo smiješno i dirljivo istovremeno gledati ga kako uživa u toj vožnji. Pitao je čemu služe tipke na ručkama, poklopac na krovu, prazan prostor (za kolica) i slično. Slijedila je vožnja tramvajem, ali to nije više bio veliki događaj jer smo se tramvajem često vozili kada bi išli u grad, pa do okretišta automobilom.
Još je nekoliko dana pričao kako se vozio autobusom i svima se hvalio. Čak je i mlađem bratu svečano izjavio: "Ja sam se danas vozio autobusom."

Padala je kiša na povratku, ali on je bio sretan. On voli kišu, voli šetnje pod kišobranom ili sa kabanicom. Gackao je po lokvicama i noge su mu bile mokre. Tata nas je dočekao u gradu i odvezao kući automobilom. Moje veliko dijete zaspalo je, što od uzbuđenja, što od topline koja se širila u njemu nakon gacanja po lokvicama.

Maleni ima didaktičku igračku autobus. To je zanimljiva igračkica, ima vozača i tri sjedala. Naprijed ima gumb koji na pritisak reagira zvukovima. Krov se može dizati i vrata se mogu otvarati. Maleni obožava taj autobus i to je jedina igračka koju uvijek i svugdje nosimo sa sobom. Već sa godinu dana on je znao otvarati vrata i krov na autobusu, premještati vozača sa sjedala na sjedalo, proizvoditi zvuk autobusa (brmbrm), gurati autobus po cestama tepisona u dječjoj sobi.

Odraslima tako mrsko prijevozno sredstvo - djeci omiljeno. No, ne sumnjam da će i njima vrlo brzo postati neomiljeno, samo kad se provezu nekoliko puta u špici i počnu ga redovno koristiti.



Post je objavljen 18.08.2005. u 11:39 sati.