Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Izbori za načelnika 15. listopada

Izborno povjerenstvo BiH odlučilo je da će se prijevremeni izbori za općinske načelnike u Bijeljini i Uskoplju-G. Vakufu održati 15. listopada ove godine, piše današnji Večernji list. Po prvi put građani će imati priliku prije predviđenog roka birati općinske čelnike, a u Izbornom povjerenstvu BiH vjeruju kako će sve proteći bez problema.
Prijave za ovjeru političkih stranaka i nezavisnih kandidata za sudjelovanje na prijevremenim izborima podnose se Izbornom povjerenstvu BiH od 17. do 21. kolovoza ove godine. U Izbornome povjerenstvu jučer su potvrdili kako već primaju telefonske pozive političkih stranaka koje se interesiraju za prijavu, što znači da ni na ponovljenim izborima neće manjkati kandidata za načelnika općine Uskoplje-Gornji Vakuf.
Nije isključeno da kandidate istaknu i koalicije, a zahtjevi za ovjeru koalicija moći će se podnijeti do 29. kolovoza, što je krajnji rok i za registraciju novih birača koji glasuju putom pošte. Prijave kandidata za načelnika općine podnose se najkasnije 20 dana od dana raspisivanja izbora, odnosno zaključno s 5. rujna.
Za razliku od Bijeljine, koja je bez načelnika ostala zbog više sile (načelnik Branko Stević preminuo je u lipnju ove godine), u Uskoplju je sadašnja situacija rezultat političke krize koja je kulminirala odlukom Vahida Bušatlića da dade ostavku, podsjeća Večernjak. Bušatlić je objasnio da su nesuglasice između vladajućih stranaka, SDA i HDZ-a, blokirale funkcioniranje općinske vlasti.
Upravo će te dvije stranke i voditi glavnu riječ na predstojećim izborima. Glavni protukandidat Bušatliću na prethodnim izborima bio je upravo kandidat HDZ-a Marinko Krajina, koji je osvojio oko tisuću glasova manje od sada već bivšeg načelnika.
Rezultati izbora bit će objavljeni po ujedinjavanju podataka o glasovanju s redovitih biračkih mjesta, glasova putom pošte i u odsustvu, a najkasnije 15 dana od održavanja izbora.

Post je objavljen 18.08.2005. u 11:00 sati.