Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/badlands

Marketing

Real World

"Konja! Kraljevstvo za konja!" Noćas iz dubine srca, nečujnim i slabašnim krikom, odavno rođenim, a tek od danas istinski željnog slobode , nekako nalik Hamletovom Richardu Trećem, dozivam. Desnu ili lijevu, crnu ili bijelu...........



"Konja! Kraljevstvo za konja!" Noćas iz dubine srca, nečujnim i slabašnim krikom, odavno rođenim, a tek od danas istinski željnog slobode , nekako nalik Hamletovom Richardu Trećem, dozivam. Desnu ili lijevu, crnu ili bijelu. Vječni krug koji se zatvara ispred stola postavljenog kruhom i vinom, ili samo najbiliži krvavi put do srca, brži i opasniji od svakog otrova. Svejedno. Crno ili bijelo, svijetlost ili mrak. Krikom, koji nečujno para ovu lijepljivu i mračnu noć. Krikom naivnog djeteta, koje još uvijek razlikuje dobro od zlog. Palac gore ili palac dole. Morituri te salutant. Dozivajući jedan potez kista svemoćnog nadrealnog slikara, da pomjeri granice ovih pomješanih sivih tonova. Da zamrači ovo nepoznato i sablasno nebo, koje se polutamno nadvilo iznad mene. Krikom koji se nezaustavljivo probija kroz napukle misli.



Nekad davno, objasniše mudri ljudi, jasno i jednostavno, postoji malo dobrog u zlu, i malo zla u dobrom. Kratko i jasno, crno na bijelom, i bijelo na crnom. Jin i Jang. Razumno i logično poput neizbježne izmjene dana i noći.. Ali izostaviše onu mističnu granicu između, brisani prostor, gotovo nedvidljivi sloj u kojem se naizmjenice miješaju, nasumičnim potezima, nezaustavljivo prelijevaju jedna u drugu, crna u bijelu, i obrnuto.Granici u kojoj na lažnim svetištima boli i suznim sjećanjima postojanje postaje sam svoj sudac, sudac, porota i krvnik. Mjesto koje se pretvara u začarani zatvoreni krug, krug sumnje, i polutame, u kojem ogledalo postaje najveća osuda. Mjesto nad kojim je nebo prekriveno oblacima, bez zvijezda , mira i bez sna.



Ako se život mjeri u bijeloj i crnoj, poput jina i janga, tada se sve moje želje mogu sabrati u jednu, ne iskliznuti zauvijek u međunijanse.

Boss Bruce Real World

Post je objavljen 17.08.2005. u 03:12 sati.