Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Chad’s Story

Chad se oženio iz istog razloga kao i mnogi drugi homoseksualni muškarci: zato jer je obitelj i društvo to od njega očekivalo, a za druge opcije jednostavno nije znao. Poznavao je Jackie od svoje četvrte godine. Bili su najbolji prijatelji tokom školovanja. Počeli su izlaziti nakon srednje škole, zaručili se s 19 i vjenčali s 20 godina. To je jednostavno bio logični slijed stvari. Mislio je da su njegova maštanja o muškarcima prirodna i da će jednostavno nestati. Kobna greška!

Chadov brak je bio prilično skladan, osim očitih problema. Mlad, obrazovan, stambeno sređen, s djecom, bio je predmet zavisti većine njegovih prijatelja. A onda se pojavio Gary. Kad su se upoznali, Chad nije odmah osjetio da je Gary njegov savršeni partner. Međutim, kad je bio s Garyjem, imao je osjećaj kao da je sve u redu. Osjećao se točno onako kako se želio osjećati i s vremenom su se stvari posložile na svoje mjesto. Chad je morao izaći iz svog ormara.

Gary nije bio razlog Chadovog izlaska iz šutnje i raskida braka. Gary je bio samo katalist. Chad danas kaže da je pravi razlog u činjenici da je on gay. Izašao bi iz ormara i ranije, međutim, nije želio nikoga povrijediti. Kasnije je shvatio da je bitno kako se on sam osjeća i da ne smije žrtvovati sebe i svoje osjećaje za osjećaje drugih. Zbog toga se odlučio na izlazak iz šutnje. Time je povrijedio neke ljude oko sebe, ali iskreno rečeno, povrijedio ih je svojom ranijom neiskrenošću i skrivanjem. Nakon ovog otkrića, može graditi puno čvršće veze s ljudima koji su mu bitni, najprije sa svojom djecom.

Jackie je vijest primila jako teško, ali je nakon dva mjeseca našla drugog partnera. Nakon sukoba na sudu dogovorili su se da podijele skrb nad djecom 50:50. Djeca su malodobna pa su sve ovo prihvatili bez većih problema. 90% prijatelja su prihvatili vijest prilično dobro. Neki su bili malo čudni, što je bilo za očekivati. Obitelj je prihvatila u redu osim starijeg brata koji se odrekao Chada i izbjegava sve obiteljske susrete na koje je on pozvan. Chad kaže da bratovo ponašanje nije njegov problem, a s njim se slaže i većina obitelji.

Chad je još u vezi s Garyjem i čudi se da su i dalje zajedno. Uspjeli su zajedno prebroditi sve Chadove nevolje s izlaskom iz ormara, razvodom i brizi oko djece. Kao i svaka veza, ima svojih uspona i padova, ali kažu da su u njoj zajedno do kraja.

Post je objavljen 16.08.2005. u 00:10 sati.