Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umirovljenici

Marketing

Ostati kod kuće, ako je ikako moguće!


Donji opis sam preneo sa linka o Staracki Dom LIPIK, jer svugdje po svijetu je manje vise isto, mozda se pomoc zove drugacije ili je rade dobrovoljci i za mnoge usluge se placa!

Iskustvo koje imamo u obavljanju naše djelatnosti nam govori da ima dosta slučajeva nedoumica i dilema glede smještaja u dom kao optimalnog rješenja. Nerijetko postoje situacije kada članovima obitelji ili supružniku osobe kojoj treba njega, nedostaje samo određena pomoć, kako bi problem bio riješen na način koji bi bio prihvatljiv i za obitelj i za osobu kojoj njega treba.

Shodno potrebama odnosno životnim prilikama potencijalnih korisnika naših usluga i njihovim željama, uvodimo kao novost dvije vrste programa pomoći starijima, koji bi omogućili ostvarenje sna svake starije osobe „ostati kod kuće, ako je ikako moguće !“

Program pomoći i njege u kući uključuje slijedeće usluge :

- priprema i dostava hrane

- zdravstvena njega (mjerenje tlaka i šećera, previjanje, prijevoz do doktora, nabavka lijekova itd)

- usluga fizioterapeuta

- prijevoz u crkvu i kući

- pranje veša po potrebi

- kupanje i ostala osobna higijena

- šišanje i brijanje

- čišćenje kuće (pranje prozora, usisavanje i drugo)

- održavanje dvorišta (košenje trave i drugo)


Program dnevnog boravak u domu podrazumjeva

- prevoz od kuće do doma u dogovoreno vrijeme (ujutro)

- prevoz od doma do kuće (navečer)

- tretman i prava kao i stalni korisnici doma

Program je podržan od strane Ministarstva obitelji, brantelja i međugeneracijske solidarnosti na način da se osobama slabijeg imovnog stanja pomogne sufinanciranjem dijela troškova ugovorenih usluga.

Podršku ovom programu dali su i gradovi Pakrac i Lipik kao i Centar za socijalnu skrb Pakrac.

Kao nositelji programa za ovo područje pozivamo na suradnju zainteresirane pravne i fizičke osobe i udruge građana koje imaju želju, volju i potencijal da sudjeluju u njegovom provođenju i za to budu adekvatno financijski nagrađeni.

Nadalje, udrugama koje bi ugovarale naše usluge za određeni broj svoga članstva, u zavisnosti od broja korisnika, odobravati ćemo za njih posebne popuste i pogodnosti.

Isto gledajuci kroz opis smjestaja cini mi se cisto pristojno, u mnogim zemljama ima mnogo losije ,gdje pokusavaju privatno iskoristiti osobu, iako su sada veoma regulirana pravila.
===========================================================
Vidio sam u australiji mnogo starijih domova isto kao i novih ...nas problem je kao i vas ima nas previse starijih i doci u dom nije tako lagano....prvo komisija mora odrediti da osoba treba smjestaj i onda pocinje trazenje...najbolje prodje tko moze platiti za ulazak u staracki dom.






Post je objavljen 13.08.2005. u 14:50 sati.