Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/harakiri

Marketing

Sve u P.M.

Lito je tako lipo krenulo... a onda zadnjih par dana sve naopako! &%#$! Najbolji frendovi izvan grada; pada kiša; ja uvatija gripu i jedva se dignem iz kreveta tu i tamo; Inter i Rijeka izgubili...

Čitao sam danas jedan tekst u Slobodnoj: Neki nautičar se usidrio u Stončici... to vam je pusta uvala na Visu negdi milju od grada Visa. Taman čovjek bacio sidro kad stiže koncesionar i traži danak: 60 kuna. Ajde 60 kuna i nije baš neko bogatstvo ali tu nema plutača, nema ničega, tip tu naplaćuje "uslugu sidrenja" i "odvoz smeća". Sramota! Dotle je došlo da više ne možemo uživat u miru na našem Jadranu :( Još malo pa će počet i zrak naplaćivat, njega svi dišemo to će bit lova do krova! Svake godine je na Jadranu sve manje pustih uvala, u nekima se postavljaju plutače sumnjive kvalitete u drugima ribogojilišta a nautičari se tjeraju u mjesta gdje im se može nešto naplatit.

Ima i otpora toj bezgraničnoj pohlepi... ljudi se žale po raznim medijima. Ovog lita sam bio u Lučicama na Braču, pošto sam čuo da bove ne drže, bacili smo sidro i vezali konop za bor, kao i Talijan kraj nas. I dođe tip naplatit, prvo do talijana, baš slušam raspravu jer znam nešto taljanski: talijan se čudi kako mu to naplaćuju zrak i more, ovaj mu pokazuje potvrdu od županije, talijan odmahuje glavom i objašnjava kako ne koristi njegovu uslugu (plutače), ali koncesionar se ne da: ponavlja kako mu bez obzira na sve on mora nešto naplatit! Talijan se potpuno raspizdi, spomene mu bližu i dalju rodbinu i zadere se priko cile uvale: "Non pago niente!"

Post je objavljen 12.08.2005. u 21:08 sati.