Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umirovljenici

Marketing

Smjestaj u Lipiku!



Volimo svoj posao.

Prvobitna poslovna ideja obiteljske tvrtke "MIMI" je bilo ugostititeljstvo s čime smo se i bavili svo vrijeme od završetka domovinskog rata pa do 2000. godine.
Gospodarske okolnosti našeg područja su bile i jesu vrlo složene i uvidjeli smo da poslovanje u okviru dotadašnje djelatnosti iziskuje velike napore, a poslovni rezultati su bivali sve slabiji i neizvjesniji.
Iz tog razloga smo bili prinuđeni razmisliti o novoj djelatnosti, koja ne bi bila ograničena na lokalno tržište nego bi morala biti namjenjena tržištu čitave države.
Planirani preustroj tvrtke, s obzirom na postojeće resurse, kanalizirao je naše razmišljanje u pravcu one ideje koja je najsličnija dosadašnjim poslovima te smo se odlučili za ovu djelatnost.
Motel "MIMI" s 9 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba s kupaonicom, dva apartmana s kupaonicom i zajedničkim prostorijama za prehranu i boravak bio je prvi prostor mamjenjen smještaju starijih i nemoćnih osoba.

Kako smo sticali iskustvo u novoj djelatnosti počeli smo razmišljati o proširenju djelatnosti u pravcu osnivanja ustanove za zbrinjavanje starih i nemoćnih osoba sa statusom staračkog doma.
Starački dom "Anđelak" započeo je krajem 2002. godine i uz veliki napor, početkom 2004. godine izgrađen je i opremljen objekt sa četrnaest soba različitog kapaciteta sa zasebnim kupaonicama, dvjema dvoranama za zajednički boravak i objedovanje.

Naši daljnji planovi predviđaju u 2005. godini proširenje kapaciteta tako da bi starački dom "ANĐELAK" mogao primiti još dvadeset osoba čime bi bila ostvarena pretpostavka dovoljnog kapaciteta za razdoblje do 2010. godine. Daljnja ulaganja bi išla u pravcu poboljšanja uvjeta stanovanja, edukacije zaposlenih i investicijskog održavanja objekata i opreme.

Normalno funkcioniranje sistema omogućava dobro postavljena organizacija posla, koju je postavio vlasnik i ravnatelj doma gospodin Mijo Straga. Pomno birano i stručno selektirano osoblje od šest medicinskih sestara, dvije njegovateljice i jedan fizioterapeut daje garanciju zadovoljavanja svih zakonskih i moralnih zahtjeva spram osoba o kojima se mi brinemo.

Činit ćemo sve da se osobe nama povjerena na brigu dobro osjećaju, jer ćemo samo tako ostvariti poslovni uspjeh kojemu teži svaki poduzetnik.Kako iza ovog posla stoji čast i ugled obitelji Straga Mije to je još jedna garancija maksimalne odgovornosti u ovom zahtjevnom poslu.

Mijo Straga



Post je objavljen 12.08.2005. u 16:31 sati.