Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

And now for something completely different…

U nedelju sam u prodavnici izmedu 4 vrste šljiva ugledala novu, potpuno novu voćku za koju pojma nisam imala da postoji. Naravno prvo sam bila u šoku – kako je moguće da je neko izmislio novo voće a da mene nije o tome obavijestio!!!
Ali morate da znate da šljive ovdje nisu normalne šljive – one male, plave, koje se otresu s drveta, i onda pokupe da se od njih napravi rakija ili pekmez. Niti su to one male, zelene šljive koje se kradu s komšijinog drveta baš dok su još zelene jer ih poslije više neće biti. Ovo su neke ogromne, okrugle šljive koje skoro imaju ukus šljive, ali oblik baš nikako.
E među tim takozvanim šljivama ugledam ja znak
“try pluot – a mix of a plumb and an apricot”.
Volim šljive, volim kajsije, znači tebala bi da volim i tu novu voćku koja je neka njihova genetska mješavina – mislim ja u sebi (jos uvijek u čudu što se pojavila nova voćka a meni to niko do sad nije javio) i ubacim jedan primjerak pluot -a u korpu.
Dragi se valjao od smijeha kad sam mu objasnila šta sam kupila. Prvo je mislio da sam to ja nešto izmislila (a šta mogu kad imam običaj da nekada malo (ali sasvim malo, naravno) izmišljam stvari!), ali onda mi je povjerovao kad sam mu pokazala mali sticker na kojem je zaista pisalo pluot.
Ali zato kad sam mu dala griz, odmah je tražio čitavu polovicu. :-D
Mogu vam reći da taj pluot nije uopšte loš – ima ukus skoro isti kao šljiva, samo što je mnogo slađi, i to mi se veoma svidjelo.
Jutros sam malo google pluot i saznala da je on u stvari 2/3 šliva, a 1/3 kajsija, ali da takode postoji i Aprium koje je 2/3 kajsija, a 1/3 šljiva. Hm, zanimljivo!
Morat ću da držim oko na polju za tim voćem, ili što bi se ovdje reklo I’ll keep an eye out for it – hihi…


Post je objavljen 11.08.2005. u 17:44 sati.