Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookaleta

Marketing

Heki i Japanci

Malo selo Heki nedaleko Pazina bit će u nedjelju, 14. kolovoza, domaćin posljednje večeri šestog Istra Etno Jazz festivala. U 21:30 na livadi ispod 600 godina starog stabla kostanja (kestena) nastupa japanski glazbenik Joji Hirota uz bubnjarski sastav Taiko.

Ovaj egzotičan spoj malog istarskog sela i japanskih glazbenika nije slučajan. Heki su, naime, u posljednjih nekoliko godina stekli imidž najljepše uređenog, najsložnijeg i domaćinstvu kulturnim događanjima najsklonijeg istarskog sela. Minulih su godina ugostili pjesnike iz karavane "Goranovog proljeća", lani su bili domaćini prve večeri "Festivala fantastične književnosti", pokrenuli su vlastitu književnu manifestaciju "Proljeće u Hekima". Prije nekoliko godina osnovali su udrugu koja skrbi o uređenju mjesta i kulturnom životu, i koja je potpuno obnovila zgradu stare škole. Heki imaju i jedne od najluđih maškara u cijeloj Istri.

Već i ovih nekoliko šturih navoda kazuje da se radi o veselim, otvorenim i druželjubivim ljudima, no to nije sve. Heki su jedino istarsko selo (a možda i šire) koje ima vlastite web-stranice, a u Zagrebu postoji Klub prijatelja sela Heki koji također ima svoj web. Otkako su se počeli malo žešće otvarati svijetu, saznali su da u Japanu postoji poveći grad koji se također zove Heki, i jako bi željeli s japanskim imenjakom uspostaviti kontakt. Možda gostovanje japanskih glazbenika u tome posluži kao prvi korak?

Post je objavljen 11.08.2005. u 13:21 sati.