Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poremecheny

Marketing

ponovo mjenjanje dizajna... i moje blebetanje..

hm vec me polako zivcira taj dizajn bloga pa sam ga promjenila ono neojte se cudit ako svaki put vidite neke drugo na mom blogu.. sam improviziram, radim gljuposti, hoh makla sam spot jer mi vise iso nakurac:) a par stvari sam promjenila al ono kog briga.. hm.. i tako, jedva sad cekam 26, jer idem na natjecanje iz kick boxa ubiti iamo open sportova tako da ono bit ce svega tam ono kaj trena i kaj netreba, hm i jedva cekam da natucem jednog gada, nadam se da cem uspijet jer sam u dobroj formi kaj se toga tice sam me malo noga zeza to ce mi biti slaba tocka, nadam se da ce terapije prije toga pomoc iako se moj doc protivi da idem na taj open cu otic hm još mi sam fali da mi doc nazove trenera i da kaze da mi noga u losem stanju lol pa da nerem na open psmtr hoh molim boga da nea njegov broj ;D i tako ono ak se sjebem tam nastaju sankcije al nehebe me to previse sam ocem natuc tog lika i to je sve, tak cem ga natuc da cu ziher biti diskvalificirana hoooh :D no doro al ce on bar dobit ono kaj je i trazio.. hm i neznam ke da još napisem ? hm.. sad ove subote idem u senj hoh tam iam nastup s curkama iz trbušnog, nadam se da me i ovaj put profa nece zbrukat i tako hoh nezanm ke da vise napisem dja ono da mi faji shrekić i dja edva cekam da ce vidimo ;D hoh no koga briga( mene lol) i tako.. sad mi je dosla ideja da napisem neš o svojim najdrazim zivotinjama? hm a da napisem? mah ajd budem ;D ovako...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
..KOALE..
koala ili crnokosi medvjed zivi u australiji visoko u krosnjama eukaliptusovog drva, zakonom je zasticena, ali je ipak ugrozena vrsta jer gubi zivotni prostor zbog stalnih pozara. iako koalala izgleda kao mali plisani medo, on ustvari nije nikakva vrsta medvjeda vec tobolcara. prednje i straznje noge posebno su prilagođene penjanju po drvecu. na tlu se krece nespretno radi kratkih nogica :)
.. POVJEST KOALE..
perije stotinu godina koala je u australiji bila vrlo rasprostranjena a posebno u viktoriji i novom juznom walesu. naseljevanje tih podrucja dovelo je nazalost do drasticnog smanjenja populacije koala.zbog urbanizacije, cesto povezenane sa spaljivanjem suma koale su ostale betz veceg djela svog stanista, a mnoge koale su ubijene zbog krzna. tako je npr:1929 godine iz australije izvezeno vise od 2 miljuna koza koale. ubijanje koale je doslo do drasticnog istrebljenja citave vrste.
..RAZMNOZAVANJE...
koale se pare između prosinca i ozujka, a 35 dana nakon toga doci ce na svjet mladunce, koje ce teziti samo 0,3g. ono je sljepo i nije obraslo krznom. pomocu instinkta ce kroz majcino krzno doci do tobolca,koji se za razliku od drugih tobolcara otvara s doljenje strane prema straga. u tobolcu ce se mladunce koale cvrsto primiti za sisu i tamo ostati 6 mj.a zadnje cese mjesece hraniti poluprobavljenom hranom ubiti kašom od eukaliptusovog lisca koju majka izlucuje iz crijeva..... toliko o koalama
Image Hosted by ImageShack.us
.. DUPIN ILI DALFIN.....kako god
.. dupini ili pliskavice ubrajaju se u najpoznatije i najomiljenije morske sisavce. usprkos tome nacin zivota razigranih dupina uz obale nasih mora ostalo je još uvijek velika zagoneka..
.....RAZMNOZAVANJE...
.. oni se najcesce pare u proljece ili ljeti.. a zenka nakon 10 ili 12 mj rađa pod vodom samo jednog mladunca. mladunac se inace rađa na zadak jer bi se inace ugusio u vodi. majka dupina sa svojim mladuncem odlazi do povrsine mora kako bi mladunac prvi put udahnuo zrak. dupini su kod poroda jako ovisni o toj pomoci svojih rođaka i tak to bla bla.. takvu pomoc pruzaju i kada je jedan iz skupine dupina ozljeđen. na njegov odazicv svi dupini doalze u pomoc i pomazu mu da ode do povrsine mora kako bi udahnuo zrak. majka doji mladunca najmanje 16 mj tako da tek nakon svake 2,3 godine donosi mladunca na svjet.mladunac postaje samostalan tek nakon1 i po godinu a spreman je za parenje tek sa 6 godina.
..NACIN ZIVOTA
dupini su vrlo drustvene zivotinje i zive u skupinama razlicitih velicina i razlicitog sastava. to mogu biti zivotinje istog spola. ili mzjaci ili zenke svejeno.. pomazu si u lovu, pri porodu ili kad su ozljeđeni i to kao sto sam vec rekla. dupini se međusobno sporazumjevaju raznim zvukovima, niej poznato koliko je njihov"jezik" razvijen.ali je sigurno da se oni prepoznaju i da međusobno"razgovaraju"
.. KAKO SE DUPINI "SPORAZUMJEVAJU"
dupini se orijentiraju eholkacijom(sposobnosti raspoznavanja zvucnih valova). kad dupin ispusti cijeli niz pulsirajucih zvukova visoke frekvencije, nastaje takozvani zvucni zid. koji putuje kroz vodu. kad taj zid naiđe na tvd objekt, odbija se natrag. mozak dupina prilagođen je za raspoznavanje jeke koaj mu se vratila vodenim putem. raspoznaje ju kao zvucnu sliku svoje okoline, tj smjer u kojeme se pljen krece i njegovu udaljenost i velicinu pljena. na isti nacin komuniciraju s ostalim dupinima..
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
.. morski konjić..
morski konjić je nesvakidasnjeg oblika, fakat je cudan lol izgleda ko šahofska figura. pliva uspravno i moze umaknuti svakom neprijatelju tako da poprimi boju podvodnog bilja
..vanjski dio konjića
morsko konjici mogu biti razlicite velicine, njmanji oze biti 2,5cm.a a njveci je 25cm je onaj u malezijskom moru. morski konjic koristi svoju leđnu peraju( kojom zamahuje oko 35 puta u sec) za lebdenje pod vodom.
..razmnozavanje
nakon dugog i bucnog udvaranja koji traje nekoliko dana, cesto mjenja boju te uvrtavanjem glave prozvodi piskave šumove. zenska odlaze svoja jaja u utbusnu vrecicu muzjaka( hoooh kako bi tak bilo da mi zene ljepo napumpamo muskarce pa da oni rađaju ;D hoh )
muzjak je odgovoran za jajašca u trbušnoj vrecici, tamo ostaju sve dok se nerazve u licinku. za razliku od drugih zivotinja muzjak proizvodi posebnu hranidbenu tekucinu za embrije, na kraju sazrjevanja muzaj pusta mladunce da slobodno plivaju po moru.. blah neda mi se vise o tom lol
.. morski konijć i covjek
sugo se smatralo konjica kao mitološka zivotinja. kada su se na temelju znanstvenih istrazivanja ustanovile potankosti njegova "cudnovata" zivota, postao je vrijedna akvarijska ribica. no ako je on u akvariju njega je jako tesko odrzavati na zivotu jer akvarij nije ni priblizan zivotu u moru, nema svoju slbodu kretanja i te brije..

HOOOOH vise mi se neda pisat pa ono drugo cu ostaviti za neki drugi post, ako vas zanima koja zivotinja onak bzvz recite ja cem napisat o njoj ono ke znam hoh, posto obozavam ziotinje i znam ponesto o svakoj a o nekima chak i neznam niš( et priznajem ) lol ono pisat cem ne.. hm i nadam se da ce netk procitat ovaj post, mada nevjerujem jer je ajmo rec dugacak, al ok za one koji ce procitat se nadam da nece umrijet od dosade te da ce neke malo vise saznat o ovim zivinama ;) to je to sve za danas od mene.. eto pozdraff ;)

Post je objavljen 10.08.2005. u 16:25 sati.