Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/linky

Marketing

EM TI VI ADRIJA

ZAGREB Za manje od godinu dana MTV će početi govoriti hrvatski. Naravno, to ne znači da su Amerikanci potpisali predaju i primat hrvatskog nad engleskim, već da će s emitiranjem početi MTV Adria, franšizni program najjače svjetske glazbene televizije koji će obuhvatiti područje Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore te Makedonije.

S emitiranjem bismo trebali krenuti u kolovozu 2005. godine. U prvoj fazi obuhvatit ćemo Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a poslije će doći ostale države. Nadam se da ćemo do sredine 2006. godine obuhvatiti sva željena područja kazao je Terens Štader, urednik programa MTV Adria. Nova regionalna televizija emitirat će se preko satelita, a preko kabelskih televizija trebala bi preuzeti frekvencije MTV Europe.

20 posto domaćeg
Koncepcija MTV Adrie bazirat će se na 80 posto stranih i 20 posto "domaćih" izvođača, s time što bi se postotak lokalnih glazbenika vremenom trebao povećavati.
Edo Maajka, Gibonni, Siddharta, Let 3... Takva glazba nosit će MTV Adriju rekao je Štader, koji će cijeli projekt hrvatskoj javnosti predstaviti danas na konferenciji za novinare. S njim će o regionalnoj glazbenoj televiziji govoriti i Dean Possenniskie, generalni direktor za nova tržišta MTV Networks Europe, i Jurij Schollmayer, voditelj projekta MTV Adria. Oni će iznijeti više detalja o projektu, ali danas se neće doznati koja ćemo voditeljska lica gledati na "našem" MTV-ju.

Post je objavljen 04.08.2005. u 14:52 sati.