Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/davorovenovosti

Marketing

Gdje je velečasni Sudac

GDJE JE SUDAC Dr. Nela Sršen kaže da hrvatski karizmatik nije bio u bolnicama u Padovi
Sudac nije ni u bolnici ni u samostanu u Padovi
Autor Nevenka KOŠČIĆ





Vlč. Zlatko Sudac nije bio, niti je sada u bolnici gdje radim, a provjerila sam i u drugim zdravstvenim ustanovama. Nigdje se nije javio zbog liječanja, pa mogu odgovorno potvrditi da, ako i boravi u Padovi, nije došao zbog liječenja, nego eventualno zbog odmora kazala nam je dr. Nela Sršen, poznata hrvatska liječnica koja radi u Sveučilišnoj bolnici u Padovi i počasna hrvatska konzulica.
U toj bolnici liječe se i mnogi Hrvati oboljeli od teških bolesti, a baš zbog jednog slučaja dr. Sršen odgodila je godišnji odmor. U utorak je napokon krenula na odmor, pa smo s njom mogli samo telefonski razgovarati. U Padovi je ovih dana mirno. Čak ni oko bazilike sv. Antuna Padovanskog, ni na misi, nije bilo uobičajene gužve.

Malo Hrvata
Nismo opazili nijedan automobil ili autobus hrvatskih registracija, ali u bazilici smo pronašli patera Marka Planinića, franjevca koji je tu na službi već gotovo tri godine. Kaže da je trenutačno jedini hrvatski svećenik u Padovi, pa je često na usluzi našim vjernicima, posebno zbog ispovijedi. Slučaj je htio da pater Marko dobro poznaje vlč. Suca jer je prije odlaska u Padovu bio u creskom franjevačkom samostanu.

Vlč. Zlatko kod nas je imao seminare duhovne obnove za mlade s otoka Cresa. Na žalost, uz novinare me ne vežu lijepe uspomene. Kad je u našem samostanu u Cresu vlč. Zlatko imao seminar, izašao je u jednim novinama vrlo neobjektivan tekst o tome kako sam spriječio da se napravi prilog, a mi smo dali samo prostor za održavanje. Međutim, to ne znači da vam ja ne bih pomogao kad bih znao da je u Padovi. Volim se susresti s našim ljudima, a sada baš nema puno hodočasnika koji dolaze ciljano u baziliku sv. Antuna. Uglavnon navrate oni koji idu u Rim ili Lourdes kazao nam je među ostalim fra Marko.

Isključen mobitel
Je li vlč. Zlatko Sudac u Padovi? Ako jest, onda je odlučio prihvatiti savjete liječnika o odmoru u potpunom miru, jer mu je mobitel već više dana isključen, pa je tako isključena i jedina suvremena mogućnost komuniciranja s njim. U međuvremenu nam se javio Zdravko Jordanić iz Malog Lošinja, koji nam je kazao da je organizator duhovnih seminara za hrvatske branitelje, ali i prijatelj vlč. Suca. Vlč. Zlatko mi je puno pomogao u stresnim životnim situacijama, a kako poznaje moj slučaj, uvijek su mi kod njega otvorena vrata.

Razgovarao sam s njegovom sestrom koja mi je kazala da je sa zdravljem sve u redu i da je na odmoru u Italiji kazao nam je Z. Jordanić. Razgovarali smo s još jednom osobom bliskom vlč. Sucu koja tvrdi da on nije ni u jednom samostanu na odmoru, već da se odmara kod prijatelja u sjevernoj Italiji.




Post je objavljen 03.08.2005. u 23:23 sati.