Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/greeneyedgirl

Marketing

Jeste li čuli o ovom čovjeku? Bivši Marinac koji je uspio dostići težinu od 400 lbs (oko 180 kg) i koji zbog te težine i stanja svog života pati od depresije odlučio je da prepješači Ameriku kako bi smršao!
Kad sam vidjela naslov “Fat Man Walking” jutros na vijestima morala zastati da vidim o čemu se to radi. Steve Vaught je 10. aprila pješke krenuo iz San Diega do New York City-ja s ciljem da “lose weight and regain my life.” Kaže da je krenuo na ovo putovanje iz ličnih razloga, ali da se nada da će njegova priča dati nadu drugima koji su u sličnoj situaciji da povrate kontrolu nad svojim životom.
Cilj mu je bio da pređe 20 milja dnevno, što znači da bi danas već trebao da bude negdje u Missouriju. Ali tu se izgleda preračunao jer jutros je bio tek u gradu Winslow u Arizoni. Da bi došao do Missourija treba da prođe još kroz New Mexico, Texas i Oklahomu. (Tu mozete vidjeti mapu njegovog putovanja) A u New York-u će biti možda tek kad nam snijeg padne.
Danas mu je 40. rođendan i zato je bio na vijestima. Kaže da je vec smršao 58 lbs (oko 26 kg) i da već osjeti kako mi je lakše hodati i kako više napreduje svakim danom. Ima ogromne žuljeve na nogama, svaki drugi dan mora da kupi nove cipele i spava pod šatorom. Not fun at all!
Prvo što mi je palo na pamet kad sam ga vidjela bio je Forrest Gump. Samo što je on trčao with no particular reason :) Poslije sam google Steva i vidjela da ga u vjestima zovu Forrest Lump.
Evo šta ja predviđam da ce se desiti Stevu:
• Kad završi putovanje dobiće $1,000,000 da napiše knjigu “about his journey”
• Za jedno mjesec dana Fox ce početi da snima Fat Man Walking reality show za novu jesenju TV sezonu
• Kroz sedmicu dana počeće da se prodaju sive (boja asfalta) rubber bracelets (kao one Lance Armstrong žute, ili Bono/Tom Hanks stop poverty bijele) na kojima će pisati Go, Steve, go
• Ubrzo zatim će se pojaviti magnetic car stickers na kojima će pisati “Support the fat man”
• Istovremeno će se prodavati i obični car stickersi sa natpisom “I brake for fat people”
Ako vas zanima više, evo njegov web site.
Vidjećemo šta će biti!


Post je objavljen 02.08.2005. u 14:23 sati.