Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anamarija

Marketing

Morski doživljaji MonoperajAnke

Evo me konačno malo da saberem svoja zapažanja s ovogodišnjeg ljetovanja. Sve one koje zanima malo više o mjestu gdje od rođenja ljetujem, upućujem na svoj tekst.
A što ima novo i drukčije ove godine? Neke stvari su uvijek iste, ali ima i nekih novih ili drukčijih. Ono što je uvijek isto je ljepota mora, cvrčci i poneki mještani koji marljivo rade i pripremaju se za sezonu, većina koja želi zaraditi što više u što kraćem roku i sa što manje rada (već vidim neke face s pitanjem što je tu loše?).
Dakle, svake godine je do sredine lipnja (a i duže) Novalja je tek u laganim pripremama za goste, jer poznato je da do srpnja ionako nema gostiju, a onih malo baka i djedova s unucima predškolske dobi ili neki zalutali turisti nisu vrijedni otvaranja butige, uređenja plaže i sl. Ove godine je k tome početak lipnja bio nevjerojatno hladan, pa te pripreme i nisu izgledale tako kasno. Ali je sve u svemu nevjerojatno da sezona jednog razvikanog i privlačnog turističkog odredišta traje dva mjeseca. No dobro, kao što rekoh, neke stvari su uvijek iste.
Pa baš u želji da nešto od toga pokušam promijeniti, kao neka vsrta starosjedioca, odem ja u Komunalije i tamo nekako dođem do glavnog gospodina i obavijestim ga o jednom divljem odlagalištu građevinskog materijala, namještaja i svakojakog smeća u blizini naselja. A on će meni da oni s divljim odlagalištima nemaju ništa, nego da treba takvo krupno smeće baciti kraj kontejnera i onda oni to pokupe, a ovako kada se baci bilo gdje, oni to NE VOLE kupiti. Ja sada s glupim pogledom ne kužim jer čovjeku nije jasan pojam divljeg odlagališta ili sam ja na neki način kriva što je netko pobacao to tako, a ne ovako kako je gospodin opisao. I naiđe tada šefov šef i odigram ja na drugu kartu koja u domaji obično bolje prolazi. I predstavim se, kažem čija sam, pa povežem to s prošlim novinarskim radom člana familije i mene, pa šef kroz šarrmerski smijeh kaže kako zna točno i o mojoj obitelji i o tom smeću i kako nema problema, samo neka nešto lijepo napišem o njima u novinama. Više nitko ne radi u novinama (iako su neki drugi članovi familije novinari u drugim medijima), pa pišem ovdje «nešto lijepo». Naime, smeće još uvijek tamo stoji, kamioni Komunalija dolaze i odvoze smeće i svaki puta prolaze kraj tog divljeg odlagališta, ali još nitko to nije maknuo.
Dovoljno lijepo, šjor?
Idući post je o novom nogostupu između Zrća i grada Novalje, da ne bi bilo kako ništa ne valja...Do tada pozdrav od MonoperajAnke-Novljanke

Post je objavljen 31.07.2005. u 16:51 sati.