Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goal

Marketing

Samuel u Interu,, Robinho konacno u Realu.




Walter Samuel je presao u Milanski Inter za 16m eura. On je u Real dosao prosle godine za 8m eura i nije nista posebno pokazao. On jeste kvalitetan igrac, to je dokazao kad je igrao u Romi prije Reala i bio je jedan od najboljih odbrambenih igraca lige. Interu je bas i trebalo pojacanje za odbranu, dobili su pravpg igraca za to. Najveca greska im je bila prodaja Cannavara prosle godine Juventusu i to je bilo presudno zasto su puno golova primali prosle sezone.

Robinho je napokon presao u Real Madrid. I to samo par sati nakon sto su doveli Julia Baptistu iz Seville. Robinho ce jos malo ostati u Santosu, da odigra nekoliko utakmica i onda dolazi u Real. Transfer se procenjuje na 20m funti iako nista nije zvanicno objavljeno. Sad je vec izgledno da pored dva novopridosla napadaca nece biti mjesta za Michaela Owena. Engleski klubovi vec se pripremaju za ponude Realu od kojih je najglasniji Manchester United.

A u Italiji opet drama. Genova je izbacena u trecu ligu zbog namjestanja utakmice sa Veneziom u zadnjem kolu proslog sampionata. Cini se da ce svi igraci ostati na okupu, iako je to treca liga.


Baros - dosta mu je Liverpoola

Milan Baros definitvo trazi novi klub. Rafa Benitez ga nije stavljao u mecu lige sampiona zato sto ne bi mogao igrati ukoliko potpise za drugi klub. Igrac smije samo za jedan klub igrati u LP. Celnici Liverpoola ocekuju visu cijenu za njega zbog LP. Najzainteresovaniji klub je Schalke, tu su jos i Valencija, Lyon te Aston Villa.

U Juventusu polako svi defanzivni vezni igraci odlaze. Poslije Appiaha otisao je i Alessio Tacchinardi. Njegovo odrediste je Villareal koji ima velikih ambicija sljedece sezone. Za Villareal je za sada potpisao Argentinac Mariano Barbosa i Ekvadorac Antonio Valencija.

I Manchester City se pojacao. Dovedena su dva nova napadaca. Bivsi reprezentativci Engleske Andrew Cole i Darius Vassell su dosli. City ima jos i Robbiea Fowlera u napadu.

Olympiakos je odgovorio Panathinaikosu na dovodjenje Serica i Biscana. Francesco Coco je dosao iz Milanskog Intera.

Inter jos nije doveo Cassana, stovise Cassano je ponovo poceo da pregovara sa Romom oko moguceg ostanka u Rimu. Nista jos nije dogovoreno, ocekuje se i Interov odgovor.


Prgavi Antonio Cassano

Luis Figo je rekao da nema sanse da predje u Liverpool ali ima u Inter. Trazio je garanciju od Reala da ce igrati ovu sezonu ili ide za Italiju.

Jesper Gronkjaer je otisao u Stuttgart. Atletico Madrid ga je konacno pustio da ode buduci da su se dobro pojacali na njegovoj poziciji.

Pocelo je prvo kolo Francuske lige. PSG je u prvoj utakmici dobio Metza sa 4-1. Bonaventure Kalou je postigao dva gola, Edouard Cisse jedan i novo pojacanje Landrin jedan. Pocasni gol za Metz je postigao pojacanje Ahn Jung-Hwan, jedan od najboljih igraca SPa u Japanu i Korei.

Hajduk je dozivio debakl u prvom, mecu protiv Debrecina i ako bi kojem slucaju prosao naleteo bi na Man Utd. Najvece iznenadjenje je pobjeda Petrzalke nad Celticom od cak 5-0. Pobjednik tog meca ce igrati sa pobjednikom meca Partizan - Sheriff. Beogradjani nisu mogli pozeljeti bolji zrijeb.

Kup Uefa je isto tako interesantan buduci da se sastaju Inter Zapresic - Crvena Zvezda. Inter ce igrati na Maksimiru jer njihov stadion ne zadovoljava kriterije UEFA.


Rodman



Post je objavljen 30.07.2005. u 16:08 sati.