Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

E, da, vreme je ...Go-problem broj 58.

Ovaj put je u problemu nametano puno više kamenja. Beli čak ima i jedno oko na desnoj strani postave. Fali mu još samo jedno, a tu se mota i problem. Jel bi beli mogel tu napraviti još to jedno. Da je na cugu dela ga odmah, ali nije. Crni meće prvi svoj kamen med ove kaj su već tu i sve to proba pokvariti.
Da bi problem bil ispravno rešavan, trebaju crni i beli igrati najbolje kaj se može. Vite, i to je problem. Kak buju oni igrali najbolje, kada trebate problem rešiti vi. Baš lepo. Veliju igrajte najbolje kaj se može, a niko te ne pitat jel ti to možeš. Jednostavno deneju problem, a ti se frigaj. Koja uživancija? I za koga pitam se? Morti za onoga kaj je problem del. Sad bi si mogli mislit, da nek se friga on i nek si sam rešava tu zmešanciju. Koja je fora tim frajerima da tak mučiju ljude? Ko vas je uopće teral otvoriti taj blog? Ah, ta znatiželja. No, dobro. Vidli ste da ima i onih koji se zabavljaju i s kamenjem. Koja fora, metati kamenje na nekakvu ploču!?
Ja znam da ima onih kojima se to dopada. Znam da se bu, tu i tam, našel i još po netko ko bu rekel, da zgleda da tu ima nekaj i da bi ga moglo zanimati. Tu i tam se bu među njima našel i neko ko bu za zbilja i počel premetati kamenje po ploči, pa bu se med njima našlo i onih koji buju se s tim počeli ozbilnije zanimati. Z njima se volim spominjati.
Se raspričam i čist zaboravim na problem. Crni meče prvi svoj kamen. Kaj može napraviti? Beli se treba odupirati i probati napraviti to drugo oko. Ko kaj more, ak igraju najbolje? Treba se truditi tak igrati. Tak nekaj i naučimo. 'Ajmo curice, ajmo dječaci.....'
A kad dojde ponedeljak bu i rešenje tu. Ne samo rješenje, već i objašnjenja. Na to smo se već i navikli.
A sad, kak se to već dela, da vidimo kaj se događa ovaj vikend u gou.
U Pragu u Češkoj se igra 49. Otvoreno prvenstvo Europe u gou. Prek vikenda se tam igra vrlo jak vikend-turnir, a za redovna kola prvenstva je pauza ta dva dana. Danas se igra peto kolo. Rezultate najdem na internetu i od njih pripremam postove o prvenstvu. Prek vikenda možda nebum imal internet, a možda ga najdem negdje, pa vam javim, kaj je novoga u Pragu. A, nisu ni oni baš prebrzi s dizanjem rezultata na internet. Ak nebum mogel prek vikenda, sve novo bum istovaril u ponedjeljak, skup s rešenjem ovoga problema. Tak to dela bloger koji nema doma internet.
Sutra (subota 30.07.) je redovni sada već 6. Ljetni otvoreni go-turnir Go-kluba Velika Gorica. Igramo u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90. Počnemo u 10:30, a ak nekoga više zanima pričanje o gou i teorija igre, može dojti na isto mesto vuru ranije (9:30). 'Ajmo curice, ajmo dječaci....'!!!!! Najte se sramiti. Svi moreju dojti, ak očeju. Niš ne košta.
bl. Muradenu


Post je objavljen 29.07.2005. u 14:43 sati.