Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/uskoplje

Marketing

Legalizacija pljačke?

Svi građani kojima je u dugom razdoblju od 1945. do 2005. godine oduzeta imovina, odlukom Vijeća ministara trebaju prijaviti tu oduzetu imovinu najkasnije do 10. kolovoza ove godine


Na www.hic.hr danas su donijeli jednu kratku, ali, kako kažu, veoma važnu vijest koja se tiče brojnih građana BiH, pa tako i Uskopljana. Naime, na internetskoj stranici Vijeća ministara BiH objavljen je Obrazac za prijavu oduzete imovine u razdoblju od 1. siječnja 1945. do 3. ožujka ove godine . Kako je priopćeno iz Generalnog tajništva Vijeća ministara BiH, popunjeni obrazac treba dostaviti na adresu Komisije za restituciju, a rok za dostavljanje obrazaca je 10. kolovoz ove godine.
Dakle, za imovinu koja je oduzimana u dugom razdoblju od 60 godina građani moraju podnijeti prijavu u roku od samo desetak dana i to još u vrijeme godišnjih odmora, kada mnogi od onih na koje se ovaj poziv odnosi nisu kod svojih kuća. Zbog toga se u HIC-u s pravom pitaju je li riječ šali ili o podvali o izuzetno ozbiljnom pitanju, budući da ovako kratak rok ne znači ništa drugo doli najobičniju legalizaciju pljačke.

Post je objavljen 28.07.2005. u 21:00 sati.