Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

3. kolo Otvorenog prvenstva Europe – Prag, 26. 07. 2005

U trećem kolu igraju međusobno osam vodećih sa 26 mcmahon bodova. Dvojica najjačih europskoh igrača Taranu Catalin, koji je u Japanu 5. profi-dan i Dinerstein Alexandr, koji igra u Koreji, nastavljaju s pobjedama. Pobjede u ovom kolu su ostvarili protiv igrača iz Koreje. Shikshin Ilia 6. dan iz Rusije i Colmez Pierre 5. dan iz Francuske također i na kon ovoga kola ostaju među nepobjeđenima. Ilia i Pierre predstavljaju iznenađenje u odnosu na svoje nešto niže danove. Ilia je jedan od mladih igrača, koji je tek nedavno postao punoljetan.
Pogledajmo deset rezultata igrača s vrha tablice. I dalje je na prvenstvu 633 natjecatelja što znači 316 susreta. Prikazivanje svih rezultata bio bi prevelik materijal. Nama je zanimljiv vrh u kojem se vodi borba za naslove ovoga prvenstva.

Dinerstein Alexandr 7. dan ( Rusija ) - Lim Yeon-sik 7. dan ( Koreja ) 1:0
Taranu Catalin 7. dan ( Rumunjska ) - Lee Ki-bong 7. dan ( Koreja ) 1:0
Shikshin Ilia 6. dan ( Rusija ) - Kang Na-yeon 7. dan ( Koreja ) 1:0
Colmez Pierre 5. dan ( Francuska ) - Shikshina Svetlana 7. dan ( Rusija ) 1:0
Cho Seok-bin 7. dan ( Njemačka ) - Yoon Kwang-sun 7. dan ( Koreja ) 1:0
Heiser Laurent 6. dan ( Luxemburg ) - Fischer Lionel 4. dan ( Francuska ) 1:0
Zhao Pei 6. dan ( Njemačka ) - Ohmori Hirobumi 5. dan ( Japan ) 1:0
Gerlach Christoph 6. dan ( Njemačka ) - Miyazaki Nobuyosi 5. dan ( Japan ) 1:0
Kulkov Andrey 6. dan ( Rusija ) - Kai Naoyuki 6. dan ( Japan ) 1:0
Silt Ondrej 6. dan ( Češka ) - Cheburakhov Andrej 5. dan ( Rusija ) 1:0
U srijedu je bio slobodan dan, a danas je u tijeku četvrto kolo. Slijedi razračunavanje između prve četvorke. Do trenutka postavljanja ovoga posta još neznam tko s kime igra. Uočljivo je da su među vodećom četvrkom svi igrači predstavnici europskih zemalja.
Na dane igranja glavnog turnira igra se i rapid-turnir. Igrači nisu obvezni odigrati dnevnu partiju, ali tada nemaju šansu za pobjedu i ostaju bez boda. Nakon tri odigrana kola vode s po 3 pobjede Shikshin Ilia iz ruskog grada Kazana i Silt Ondrej iz Češke. Obojica su mladi igrači. Iz tablice je vidljivo da velik broj igrača preskače kola štedeći snagu za glavni turnir. I ovdje je vidljivo da mladima ne nedostaje energije, jer i pored dobre igre i rezultata na glavnom turniru, još uspijevaju vrlo uspješno odraditi i ove partije. U rapid je zasada uključeno 232 natjecatelja.
Na slici uz post je Ilia Shikshin 6. dan jedan od vodećih nakon trećega kola. Slika je snimljena tijekom igranja trećega kola.
bl. Muradenu


Post je objavljen 28.07.2005. u 09:04 sati.