Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goal

Marketing

Real na streljani... Trade Giggs-Owen???

Evo i danas nesto sitno da napisem, posto idem sad za Njemacku. Mozda nece biti postova, zavisi sve od situacije kakva ce tamo biti.

Real Madrid igra prijateljske utakmice u Aziji. Opet promocija kao prosle godine, cilj je naravno sto vise para pokupiti zaludjenim Azijcima. I na tim pripremama sigurno nisu ni pomislili da se i tamo zna igrati nogomet. Tokyo je razneo Real sa 3-0. To mozda i ne bi bilo cudno, ali Tokyo je klub koji je u poslednjih 6 utakmica u prvenstvu primio 26 golova, trener im je otpusten i tako dalje. Nista, Real ide dalje, sigurno da ih nece puno boljeti ovaj poraz buduci da ce za 6 utakmica dobiti oko 25m eura.


Ovako nesto, gledaoci nisu mogli vidjeti protiv Tokya.

A kad smo vec kod Reala, pojavila se jedna glasina. Navodno Manchester nudi Giggsa za usluge Michaela Owena. Giggs ima 32 godine, Manchester je kupio Parka Ji-Sunga koji ce da igra po lijevoj strani.

Na drugom kraju svijeta, u Americi se igraju prijateljski susreti. Chelsea je odnio pobjedu protiv Milana, 1-0 je bilo dovoljno, strijelac Robben. Chelsea cini se jos nije kompletirao svoju ekipu, stigla je nova ponuda za Shevchenka, 84m eura se sada nudi. Poznajuci Berolusconija, Milan nikako nece pustiti Andriya, ni za kakve pare. Roman je Mourinhu, koji se nalazi u Americi na pripremama obecao poklon kad se vrati. Taj poklon 99% nece biti Shevchenko.


Shaun Wright-Phillips - Nova zvijezda engleske?

Male probleme u Chelsiju pravi Damien Duff. On je bio nezadovoljan dovodjenjem Shauna Wright-Phillipsa, normalno covjek oce igrati. Sad je sigurno jos nezadovoljniji jer Wright-Phillips je bio najbolji igrac utakmice protiv Milana.

Sinoc je Stuttgart osvojio Njemacki liga kup, golom u zadnjoj minuti protiv Bayerna. Strelac pobjednickog pogotka bio je Stranzl u posjednjim trenutcima utakmice. Za Bayern je strelac bio Roy Makaay, prvi Stuttgartov gol djelo je Hitzlspergera (?!?).

Odigrane su prve utakmice Lige prvaka.

Dinamo Tbilisi (Geo) 0 - 2 Brondby (Den)
Dynamo Kyiv (Ukr) 2 - 2 Thun
Anorthosis (Cyp) 3 - 1 Trabzonspor
Anderlecht (Bel) 5 - 0 FK Neftchi
Kaunas (Lit) 1 - 3 Liverpool (Eng)
Valerenga Oslo 1 - 0 Haka V'koski (Fin)

Liverpool je prema ocekivanjim dosao do pobjede iako je gubio. Na kraju Cisse, Carragher i Gerard su bili dovoljni za miran uzvrat.

Ekipa ciparskog Anorthosisa ostvarila je povjesnu pobjedu protiv favoriziranog Trabzonspora, 3-1. Ceka ih tezak uzvrat u Turskoj, unatoc pobjedi, tesko ce proci.

Veliko iznenadjenje priredio je Switzarski Thun. Izvukao je 2-2 u Kyevu (spusio listic na njemu). Bice veoma gusto u revansu.

Anderlecht i Brondby su tako reci osigurali prolazak u sljedece kolo, pogotovo Anderlecht. Valerenga ima minimalnu prednost naspram Finske Hake.



Edgar Davids je na pragu potpisa sa Tottenhamom. Dolazi kao slobodan igrac, u Interu nije pozeljan.
Henchoz je presao u novi Premierligas Wigan Athletic nakon sto ga je Liverpool otpustio.


Roma je ocajna zbog transfer embarga koji je dobila, trazi od uefe da im se smiluje. E pa trebali su o tome prije razmisljati. Drugi rimski klub puni svoj roster sa Albancima. Vec drugi, poslije Tarea je dosao Valon Bahrami, 20-o godisnji igrac sredine terena. On ima i Switzarski pasos pa se ne vodi kao stranac.



I tako, dok Ciro muku muci sa taktikom, kako da igra protiv Debrecina, Osijek se pojacava, barem se pokusava pojacati. Almir Turkovic je stigao, Rukavina jos nije, a glavni kandidat ih je otpusio. Tomislav Maric je potpisao za Japanski klub Urawa Red Diamondse.

Do nekog drugog puta,

Rodman





Post je objavljen 27.07.2005. u 00:48 sati.