Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malamujer

Marketing

try this

to try this potrebno vam je:

vrganjof (ja imam oko pola kile, uzet chu malo vishe od pola ostatak za sutrashnji try this)
shalica i pol rizhe
onak komad putra (snadjite se)
jedan lukac srednji
jedan rezhanj ovechi cheshnjaka ili manja dva
ruzhmarin susheni u komadichima ili josh bolje d ril thing, u svakom sluchaju ne onaj neki u prahu
chasha bijelog vina
chista juha za podlijevanje

1. vrganje ochistite od zemlje npr. i narezhete na redenje velike komade. luk sitno isjeckate, cheshnjak isto.
2. na putru (ja obichno uzmem onak jedan komad od cca cm do cm i pol debljine) zdinstuljite luk

trik broj jedan-posolite luk dok se dinstulji bude vam se prije smekshao

3. kada je isti mehki dodate ruzmarin i cheshnjak. tim redom. poanta je chesjnjak na ulju pirjati ravno 5 sec jer u suprotnom postane gorak
4. ondak dodate vrganjof
5. ondak to sve pirjate dok se malo ne smekshaju gljife. not too much jer che vam na kraju biti pre kuhane
6. ondak dodate rizhu. da, tak u suho.
trik broj dva-kad radite rizhoto uvijek morate prije bilo kakvog podljevanja rizhu dobro zagrijati za shto vam je potrebno cca 2 do 3 minute. neki puta se to radi samo na zdinstanom luku a neki puta, kao ovdije u ovoj fazi, kad su sastojci popirjani

7. ondak podlijete sa dec (nije chasha vina tri dec) vina bijeloga
8. onda to krchkate dok alkohol ne ispari. ako ne pustite dovoljno dugo bu vam opet sve blo gorko. do not stop mijeshati.
9. kad se se vineko upije i ispari polako podlijete sa dvije sheflje juhe. ne prestajte mijeshati
trik broj tri-juha mora biti vrucha

trik broj chetri - ako nemate juhe ondak se snadjite pa npr rastopite juhu u kocki u vodi. pa imate juhu

10. polako podlijevajete sa ne vishe od dvije sheflje odjednom. to che rechi da vam rizha u niti jednom trenutku ne smije plivati u vodi odnosno u juhi. u tom je poanta. i naravno ne prestati mijeshati
11. stvarca vam je gotova kada je rizha omekshala ali je sredina malo tvrda - al dente rizhu skuhate a ne raskuhate. tada maknete rizhu sa vatre, otvorenog plamena, struje, keramichke ploche. za to je ovisno od rizhe (ja npr za ovaj rizhot koristim arborio) potrebno cca 15 do18 minuta upornog mijeshanja.
12. u rizhoto ubacite josh malo putra (onak recimo zhlicu), promijeshajte i poklopite.
13. za tri minute stajanja...GOTOFO
14. papati odmah nakon te tri minute

parmezan posluzhite po zhelji jer vam zbog intenzivnog okusa vrganja neche ni trebati.

guten apetit iz kuhinje male mujerofke.

try this tumorou:
tjestenina sa tri vrste gljiva

ko bi reko da ovakva zanosna plavusha (ja) zna kuhat. he he he.

Post je objavljen 26.07.2005. u 15:29 sati.