Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goal

Marketing

2. pretkolo Lige prvaka... Italijanski transferi

Danas i sutra se igra 2. pretkolo Lige prvaka. Hajduk ide u goste Madjarskom prvaku Debrecinu, Ciro ocekuje barem bod, a kaze da bi bio zadovoljan i sa minimalnim porazom, naravno uz uvjet da da gol. Neki od zanimljivih parova su jos Petrzalka (Slovakia) - Celtic, Dynamo Kyiv - Thun (Switzerland), Kaunas (Lithuania) - Liverpool.

Evo i kompletnog rasporeda:

26.07.

18:00 Dinamo T. - Brondby 3,80 3,10 1,90

19:00 Dynamo K. - Thun 1,30 4,50 8,40

19:00 Anorthosis - Trabzonspor 4,20 3,30 1,75

20:30 Anderlecht - Neftchi Baku 1,15 6,20 12,50

20:45 Valerengen - Haka 1,40 4,00 6,80

20:45 FBK Kaunas - Liverpool 9,00 5,00 1,25


27.07.

19:00 Dudelange - Rapid Bec 9,00 5,00 1,25

19:30 Partizan Beograd - Sheriff 1,25 5,00 9,00

20.00 Artmedia - Celtic 5,00 3,50 1,60

20:00 Malmö FF -Maccabi Haifa 1,65 3,40 4,70

20:00 Rabotnički - Lokomotiva Moskva 4,40 3,40 1,70

20:30 Shelbourne - Steaua Bukurest 3,00 3,10 2,20

20:30 SK Tirana - CSKA Sofija 2,50 3,20 2,50

20:45 Debrecen - Hajduk 2,40 3,00 2,80



Uzdanica bilih

Hajduk treba u ovu utakmicu svakako uci puno ozbiljnije nego prosle godine protiv Shelbourna, kada su dobili u Splitu prvu sa slabih 3-2 a u Dublinu izgubili 2-0 i tako zavrsili Euro sezonu i prije nego su je poceli. Madjari ce igrati sa striktnim pokrivanjem Nike Kranjcara, za njim ce u stopu trcati Habi, bivsi igrac Vojvodine. Najveca opasnost prijeti od Igora Bogdanovica, bivseg centarfora Vojvodine i Crvene Zvezde. Iskusni kapetan Tomas Sandor drzi sve konce igre Debrecina u svojim nogama, on je taj koji moze da digne cijelu momcad kad treba. U hajduku najvise se nada polaze u Kranjcara, te Busica, Grgurovica i Blatnjaka. Blatnjak je u ovo doba prosle godine protiv Shelbourna bio najbolji Hajdukov igrac, nije bilo dovoljno, treba jos raspolozenih ovaj put za nesto vise.

Dok slabiji klubovi igraju kvalifikacije za borbu sa jacim, isti ti jaci se nemilosrdno pojacavaju.
Alberto Gilardino je na kraju ipak presao u Milan. Odsteta Parmi je 25 milijuna eura. Gilardino je izjavio da je to potez njegovog zivota, ocekuje se ubojiti tandem, Shevchenko - Gilardino.

Luis Figo sve je dalje od Intera. Nakon sto su propali pregovori sa Liverpoolom, Inter je ozbiljno zagrizao ali cini se da ce Figo ostati u Madridu zbog odstete koju Madridjani traze.

Evo i nekih vaznijih transfera Italijanske lige ovog prijelaznog roka:

Fiorentina: Oni su se mozda i najvise pojacali, doveli su iskusne i provjerene igrace. Najvece pojacanje je robusni Luca Toni iz Palerma, za 10m eura, Stefano Fiore, igrac koji se nije snasao u Spanjolskoj ligi, u Valenciji, a u Italijanskoj je bio medju najbojima, pravi kreativac, trequartista sto bi Italijani rekli, igrac koji igra iza spiceva. Stigao je i dvojac iz Milana, Giuseppe Pancaro i Luca Brocchi, doveli su sjajnog golana iz Parme, Sebastiana Freya, Zissis Vryzas je stigao iz Celte, a sve je to zacinio dolazak Gamberinija, odlicnog stopera iz Bologne. Otisli su od vaznijih Miccoli, Marseca (Juventus), te Lupatelli(Parma).

Luca Toni


Genova: Dobar posao su napravili i Genovljani. doveden je golman iz Milana, Christian Abbiati, stigao je Italijanski Roberto Carlos, Parisi iz Messine, iskusni De Ascentis iz Torina te Marjan Markovic iz Crvene Zvezde.

Lazio: Opet ce cini se biti prosjecan, nisu puno pazarili, vise su prodali nego kupili. Vratili su se Baronio iz Chieva te Simone Inzaghi iz Sampdorie, Piccolo, Cribari i Belleri i nisu neka velika pojacanja. A spisak otislih igraca je veci:
Pouzdani Giuliano Giannichedda je otisao u Juventus, braca Fillipini su zavrsila u Palermu, De Souza u Messini, Seric u Panathinaikosu, Bazzani u Sampdorii, Siviglia u Parmi te Negro u Sieni.

Juventus: Najvece pojacanje stare dame je Patrick Vieira, dosao je i Giannichedda iz Lazia, Miccoli se vratilo iz Fiorentine, stigao je pouzdani Robert Kovac iz Bayerna.

Robert Kovac

Otisli su Maresca u Sevillu, Kapo je otisao u Monaco, Legrottaglie je otisao u Sienu, Appiah u Fenerbahce. Juventus je sada zbilja jak.

Milan: I oni su se pojacali, prije svega sa Gilardinom, onda sa Marekom Jankulovskim iz Udinesea, stigao je Johann Vogel iz PSVa, Christian Vieri iz Intera te Dimitris Eleftheropoulos, bivsi golman Messine. Otisli su Jan Dahl Tomasson u Stuttgart, Hernan Crespo se vratio u Chelsea, Brocchi i Pancaro u Fiorentinu, te Abbiati u Genovu.

Palermo:Uprava Palerma je izvrsila neke zbilja cudne poteze, dali su otkaz treneru Francesco Guidolinu, koji je zauzeo odlicno 5. mjesto u sezoni a zatim i prodali najboljeg igraca Tonija Fiorentini. Doveli su dakle bracu Fillipini iz Lazia, Caracciola iz Brescie, Di Donato iz Siene i najvece pojacanje, zamjena za Tonija, Ayodele Makinwa iz Atalante. Otisli su Lamberto Zauli (Sampdoria), Davide Possanzini (Brescia), Adriano i Budan (Atalanta), te Morone (Livorno) i naravno Toni (Fiorentina).

Parma: Oslabili su se dosta. Otisli su Gilardino ( Milan ), Bovo (Roma), Morfeo (Inter), Vignaroli (Modena) te Frey (Fiorentina). Dosli su samo Dedic (Empoli), Siviglia (Lazio), Pasquale (Inter) i Lupatelli (Fiorentina).

Roma: Nisu puno trgovali, tim vise zato sto su dobili zabranu od godine dana kupovine igraca zbog neregularnog proslogodisnjeg transfera Mexesa iz Auxerea. Dosli su Samuel Kuffour (Bayern Munich), Shabani Nonda (Monaco), Matteo Brighi (Chievo), Luigi Sartor (Genoa). Otisli su Bonanni (Palermo), Virga (Palermo), i golman Pelizzoli (Palermo).


Inter: Po obicaju dosta su trgovali. Dosao je Julie Cesar iz Chieva, Pierre Wome, Kamerunac iz Brescie, Morfeo iz Parme, Solari iz Reala te Davide Pizzaro iz Udinesea. Sve dobra pojacanja ali nijedno vrhunsko. Vise manje su to igraci koji ce se tek boriti za svoje mjesto u timu.


Pierre Wome

Otisli su Gamarra (Palmeiras), Vieri (Milan), Pasquale (Parma), Dalmat (Racing Santander), Fontana (Chievo), Emre (Newcastle).




Cini se da se i istok polako priprema za veliku borbu ove godine. Turski Besiktas doveo je u svoje redove bivseg najboljeg strijelca Bundeslige, Brazilca Ailtona. Ailton namjerava zavrsiti karijeru u Turskoj, potpisao je na 3 godine, sad ima 32. Navijaci su poludjeli, opce slavlje je u Turskoj, napad Kovacevic - Ailton dobro zvuci, pogotovo za Tursku ligu.

Jos jedan istocni klub daleko puca. Poslije lose prosle sezone Dynamo Moscow je kupio jos jedan od bogatih ruskih privatnika. Odmah je doveden dvojac iz Porta. Giurkas Seitaridis, jedan od najboljih igraca Eura 2004, neprelazni odbrambeni igrac te jos bolji Costinha, defanzivni vezni, koji je takodjer bio jedan od boljih na Euru 2004. Njih dvojica kostala su Dynamo 18m eura.



Za sad toliko...



Rodman






Post je objavljen 26.07.2005. u 14:02 sati.