[dnevniQ]
Pregled vijesti za 26.7.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 26.7.

» Tko je Igor Dedić? Ovo se domaće zvučeće ime nedavno pojavilo na Castermanovom siteu kao crtač na novom projektu nekog Ferandeza - Četiri života Arnolda Paula - priči o poturici koji se vraća u rodno selo gdje ga smatraju izrodom i heretikom te ga, nakon nesreće u kojoj izgubi ženu - proglase za vampira koji se vratio iz mrtvih, što njega postupno natjera da postane baš takvo čudovište kakvim ga drže ... Zanimljivo, okej nacrtano, a zna li tko nešto više o Dediću, neka javi!

» Iz SAD stiže jedna od povremenih objava o ekskluzivnim ugovorima: Klaus Janson potpisao za Marvel? Tko je Klaus Janson? Tušer koji se proslavio suradnjom s Frankom Millerom na Dark Knight Returns i Daredevilu, te koji je nedavno za DC objavio knjigu o tuširanju stripova. Što je ekskluzivni ugovor? To je ugovor kojim crtač - u zamjenu za beneficije poput zdravstvenog osiguranja i/ili većih para po stranici - pristaje na godinu, dvije, tri raditi samo za jednog aizdavača koji se njemu obveže davati dovoljno posla. Zašto je to bitno? Pa, Klausu jest, a nama možda samo kao zanimljivost - lijepo je gledati kako se američka stripovska industrija pretvara da je filmska ili sportska pa priča o transferima i ugovorima ...

» Malo čitanja ... Američki alternativni novinski strip bilo je relativno teško objasniti domaćem čitatelju, naviklom na geg i poantu, prije pojave blogova! No sada o takvim stripovima jednostavno treba razmišljati kao o nacrtanom blogu - što na um, to na drum crtaće daske. Evo uzorka stripa teksašanina Scotta Gilberta:



A evo i linka s kojeg možete pristupiti arhivi njegovih tjednih stripova.

» Najposlije, malo Bonellija, kako bi nas više ljudi čitalo. :) Šuška se, šuška kako će kod nas uskoro početi izlaziti kolekcionarsko izdanje Dampyra, talijanskog akcijskog horora čija je glavna zanimljivost da mu se rane epizode odvijaju - a da gdje će - u slabo zamaskiranoj Bosni. Dok čekamo, evo teksta o najnovijem broju.

(mcn)


Post je objavljen 26.07.2005. u 11:01 sati.