Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bottom

Marketing

Slučajni outing

Umoran od šetnje po gradu, Tony je izvadio mobitel i otipkao poruku partneru koji ga je očekivao. Automatski je izabrao ime iz adresara i poruka je u trenu otišla. Nažalost, u brzini nije skužio da je poruka otišla na krivu adresu. Sva sreća da u poruci nije bilo ništa opasno što bi ugrozilo njegovu brižno skrivanu intimu.

Helena je pregledavala slike na obiteljskom kompjuteru i slučajno naišla na nešto neočekivano. Među obiteljskim slikama pojavilo se i nekoliko pornografskih na kojima su bili samo muškarci. Ne vjerujući svojim očima pogledala je u Luku i upitala ga što je to. Luka je brižno pazio da obriše sve tragove svojih kasnonoćnih aktivnosti na Internetu: cookies, history, cache, my recent documents,... Već godinama je sve bilo u redu, ali izgleda da mu se omakla jedna pogreška. Neke od slika koje je skupljao i marljivo zaključavao u ZIP datoteke završile su na pogrešnom mjestu. Inače prilično nesnalažljiv, Luka je uspio sačuvati prisebnost i reći da se svakakve stvari mogu pronaći na Internetu, pa treba dobro paziti djecu kad sami koriste kompjuter. Helena se nije baš razumjela u kompjutere pa nije skužila da su slike bile snimljene na hard disk. Luka se ovaj put izvukao što mu je omogućilo da ostane u closetu još par godina do iduće pogreške iz koje se neće moći tako lako izvući.

Lako je napraviti pogrešku koristeći moderne oblike komuniciranja. Ponekad se pitam kako Mick uspijeva skrivati moje poruke na mobitelu od rodbine i prijatelja, i naše razgovore i komunikacije preko Interneta. Meni to baš ne polazi dobro za rukom. Meni se desio slučajni outing, i sad mi je drago da jest. Da nije, možda bih se još patio strogo zatvoren u svom ormaru.

Prošli vikend sam opet napravio nešto nepromišljeno. Koristio sam bankovnu karticu koju mu je rođak posudio zato jer mi duguje neke novce. Taj vikend sam se dobro provodio u San Franciscu. Nije mu bilo ni na kraj pameti da se svako podizanje novca bilježi i ispisuje na mjesečnom izvješću zajedno s lokacijom gdje je novac podignut. Za ovaj mjesec na računu će se pojaviti bankomat na Castro St. i na Folsom St. Sad se nadam da rođak neće povezati ove lokacije i skužiti gdje sam bio. Ili možda hoće. Svak je čuo za Castro u San Franciscu.

Post je objavljen 25.07.2005. u 22:17 sati.