[dnevniQ]
Pregled vijesti za 25.7.,qstrip.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/qstrip

Marketing

[dnevniQ]
Pregled vijesti za 25.7.

» Mislim da bih danas zaista volio početi s nečim lijepim, poput masne romanse francuskih stripova i njihovih dnevnih novina. Ne samo da će, recimo, sedamnaesti album XIII-ice Williama Vance i Jeana Van Hammea - epizoda "Maksimilijanovo zlato" - biti od 15. srpnja do 18. kolovoza serijaliziran u ekonomskom (!) dnevniku Les Echos već će i najnoviji album legendarnog Jacquesa Tardija (Adele Blanc-Sec, Nestor Burma), adaptacija romana Le Petit Bleu de la Côte Ouest Jean-Patricka Manchettea, biti unastavljen na stranicama časopisa Journal du Dimanche. Novi Largo Winch, "Zakon dolara", izlazi - ama naravno - u Capitalu ... Najposlije, uz dnevnik će se Libération ovoga ljeta, za po samo 6 eura, moći kupiti albumi Claire Brétécher, Joanna Sfara (vidi sliku), Gotliba, Ferrija (ne onog) i Larceneta, F'murrra i Lewisa Trondheima!

» A evo i članka koji će nam ukratko obrazložiti stanje stripova u Švedskoj. Osim što ja ne znam švedski! Pa se prosi dobrovoljac koji će nam ga prepričati. :)

» U Americi, pak, skoro ništa zanimljivo. Neke najave Marvelovih albuma za 2006, objava da će Lynda Carter - koja je 70-ih glumila Wonder Woman u istoimenoj TV seriji - glumiti ravnateljicu škole za superheroje u filmu Sky High koji kreće ovog petka ... i rasprodaja fontova za upis slova u stripove na Comicraftovom sajtu .

(mcn)


Post je objavljen 25.07.2005. u 13:35 sati.