Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sickofitall

Marketing

Hladno Pivo zapalilo Kačićev trg

Nakon već nekog dužeg vremena došao je dan bijega iz provincijalizma u koji smo bili prisilno uvučeni proteklih sedam mjeseci, jer od kada se zatvorio Art cafe u Makarskoj, jedino pravo koncertno mjesto koje je njegovalo glazbene različitosti, mjesta glazbenoj alternativi u Makarskoj nema. Naime, u Makarsku je došlo Hladno Pivo u nikada potrebnijem trenutku. Znam, malo zvuči kataklizmički ali je doista tako. Inficirani svakakvim glazbenim otpadom, Zagrepčani iz Gajnica su nas došli izliječiti, bar za trenutak, od sveopće poplave muzičkog neukusa u koji je grad utonuo. Dakle, iako su punk rockeri iz metropole svirali u našem gradu desetak puta do sada, ovaj je nastup bio krucijalno bitan. Čisto da ne zaboravimo što je Makarska proteklih godina bila i što gubi ne postojanjem prostora za organizaciju alternativnih događanja. Jer, takva mjesta grad čine gradom.



Pjevač Hladnog Piva, Mile Kekin se je također za vrijeme izvrsnog nastupa jednog od najpopularnijih rock bendova u Hrvatskoj ovog trenutka osvrnuo na sve uspješne i turbulentne nastupe u Art Cafeu, te se okupljenima obratio riječima – Velika većina vas koji ste večeras došli u velikom broju pogledati nastup sa naše turneje "Runda za sve" vjerojatno se sjeća naših nastupa u tom klubu. Mi ih se sjećamo jako dobro, jer smo u njemu među ostalim odsvirali par zasigurno najboljih koncerata naše karijere. Jako bi voljeli zasvirati u Artu ponovno - sa izrazitom željom je završio svoj monolog Kekin.



Nizali su se dobro poznati hitovi, publika je ludovala u pogo plesu ispred bine, pjevalo se i vikalo do iznemoglosti. Trg je isijavao vrućinom. Naš sugrađanin Stipe Madžor Božinović koji već dugi niz godina svira trubu s Gajničanima, prije uspješnice "Bačkizagre Stuhpa Šeja" koja je posvećena svim đikanima ovog svijeta, također se osvrnuo na recentno kulturološko stanje u Makarskoj riječima - A sada pjesma posvećena svim šupcima u Malom Mravu, Bebiću i Iguani, i novi taktovi za divlji ples su otpočeli.



Međutim, nije sav repertoar Hladnog Piva zafrkantski, veseo i koleričan. Stipina bodisattva mantra prije skladbe "Utjeha Kose", posvećena pokojnom Robertu Rici Gojaku, na moment je utihnula Kačićev trg - sjeta i sjećanje su lamentirajući sjekle zrak centra grada.
"Buba Švabe", prvi singl sa legendarne prve ploče "Đinovski" su zapalile trg. Gorjele su prve bengalske vatre. "Pjevajte Nešto Ljubavno" - moja najdraža - zapalila je još nekoliko bengalki. Kačić je gorio. Bila je to Stipina ekipa - vatrogasci, a u ovom slučaju vatropalci.





Odličan nastup Piva, odlična koreografija i divlja publika su upotpunili sve segmente pravog provoda. Svirao se je prvi bis, lupala je u In Extremo glazbenom načinu još jedna tekstualno tužna pjesma "Soundtrack Za Život", a svirači su pustili fanove da im se sasvim približe, tako da su stepenice koje vode do prirodno kamene bine bile dupke ispunjene. Međutim, to je bio jedini bis, iako publika nikako nije htjela odustati od drugog, te je zvala svoje miljenike nazad i nije se htjela odmah razići.





- Koncert je morao biti gotov, mada smo htjeli svirati još jedan bis jer je publika bila super. Nisu nam dozvolili još predviđenih petnaestak minuta svirke - kazao mi je Mile nakon koncerta u prepunom Rockatanskom. Eto, pa do slijedećeg puta, nadamo se u Arta, a može i na trgu!

Pics by Ivo Ravlić


Post je objavljen 24.07.2005. u 23:38 sati.