Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Threats to kill from Solothurn, Switzerland?!



S Borisom Pavelićem u Osijeku, u vrijeme kad su se odatle mirnom reintegracijom bavili Vesna Škare Ožbolt, Ivica Vrkić, Joško Morić i Mirko Tankosić


O Prijetnjama koje sam jučer prijavio piše i Novi list:

Novinar Peratović prijavio prijetnje smrću

Novinar Vjesnika Željko Peratović prijavio je jučer prijetnje smrću Osmoj policijskoj postaji Trnje u Zagrebu. Objavljene su na web adresi www.libertyforum.org, a novinar ih je prijavio i zamjeniku glavnoga državnog odvjetnika Draganu Novoselu, Odboru za ljudska prava Sabora, uredu Vlade za ljudska prava kao i Ministarstvu pravosuđa. Peratoviću, koji je, uz ostalo, istraživao ubojstvo Milana Levara, a proteklih dana je pisao o »slučaju Osijek«, stigla je e-mail poruka s navedenom internet stranicom.

Boris PAVELIĆ


a i međunarodni mediji:

Željku Peratoviću prete smrću zbog "slučaja Osijek"

Zagreb (Glas javnosti) Novinar zagrebačkog Vjesnika Željko Peratović prijavio je zagrebačkoj policiji pretnje smrću, upućene putem veb adrese "liberyforum". Peratović je proteklih dana pisao o likvidacijama srpskih civila 1991. u Osijeku posle čega je dobio mejl s pretnjom smrću. Peratović je istraživao i slučaj ubistva haškog svedoka Milana Levara iz Gospića. Inače, posle ponovnog otvaranja "slučaja Osijek", tamošnjoj policiji javlja se sve više Srba čiji su najbliži nestali u Osijeku.

Glavni državni tužilac Hrvatske Mladen Bajić još nije zatražio istragu protiv ratnog komandanta Osijeka Branimira Glavaša zbog zločina nad srpskim civilima, iako ima detaljan iskaz zaštićenog svedoka o tim zločinima. Hrvatski mediji pišu da Bajić čeka politički mig, a jedan ugledni hrvatski pravnik ovim povodom je izjavio da bi "dokazi koje ima Bajić Haškom sudu bili dovoljni da odgovornima za likvidacije osječkih Srba dosudi barem 20 godina zatvora"


U međuvremenu sam dobio informacije da Ante_Gotovina, koji mi je najviše prijetio živi u Solothurnu, Švicarska (tamo stoluje i fra Šimun Šito Ćorić), da je porijeklom iz Livna i da je živio u Kanadi. Sve to sam proslijedio Ognjenu Haramini u MUP, Draganu Novoselu u DORH, te švicarskoj policiji i pravosuđu.

Vidjet ćemo čije će policija i pravosuđe biti brže i poštenije.


Post je objavljen 23.07.2005. u 12:52 sati.